Presidentkampen er god butikk for amerikanske TV-kanaler. 71,6 millioner så den siste debatten mellom Trump og Clinton

Mer enn nummer to, men fortsatt et godt stykke bak rekorden for den første debatten.

Publisert Sist oppdatert

Las Vegas (NTB-AP): Den tredje og siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton trakk 71,6 millioner TV-seere i USA onsdag kveld.

Seertallene er drøyt fem millioner høyere enn for den andre debatten, men fortsatt et godt stykke bak de 84 millionene som fikk med seg den første duellen i presidentvalgkampen.

Da Trump og Clinton satte hverandre stevne i New York i september, satte de ny amerikansk TV-rekord med 84 millioner seere.

Sist gang en debatt lokket over 80 millioner seere, var den ene gangen Jimmy Carter og Ronald Reagan møttes til dyst i 1980.

Bill Clintons valgkamp for gjenvalg i 1996 fikk derimot bare 36 millioner til å sette seg i sofaen og følge med på debattene hans mot Bob Dole.

Deler av forklaringen på hvorfor årets andre debatt hadde langt færre seere enn den første og den tredje, er at kanalen NBC prioriterte å sende en fotballkamp i stedet for debatten fra St. Louis for halvannen uke siden.

Onsdag bidro NBC med drøyt ti millioner seere til totalen.

I tillegg til alle som så debatten på TV i USA onsdag kveld, kommer alle dem som så den i opptak, i utlandet eller på internett.

Ordstyrer Chris Wallace fra CNN anslo et publikum på godt over 100 millioner da han ønsket velkommen i Las Vegas.

Powered by Labrador CMS