Donald Trumps rådgiver avlyser på Nordiske Mediedager. Erstatteren? Bernie Sanders sin digital­rådgiver

- Dette er selvfølgelig veldig synd og noe vi beklager sterkt, sier festivalsjef Guri Heftye om at Brad Parscale avlyser. Nå har de hentet inn erstatteren, som er hans rake motsetning.

Publisert

Bare åtte dager før Nordiske Mediedager, avlyste Donald Trumps valgkampsjef turen til Norge i neste uke, skriver festivalen i en pressemelding.

- Dette er selvfølgelig veldig synd og noe vi beklager sterkt. Vi vet ikke mer enn den korte beskjeden vi fikk direkte fra Brad Parscale. Han skriver at han beklager, men at han ikke har mulighet for å komme som følge av sin nye stilling, sier festivalsjef Guri Heftye i meldinga.

Ingenting antydet at han ville avlyse

De skriver videre at da Parscale takket ja til Nordiske Mediedager i fjor høst, var han «bare» en digital guru som hadde lykkes med mikromålrettede annonser frem mot presidentvalget i 2016.

Zack Exley var Bernie Sanders sin rådgiver i 2016-valgkampen.
Zack Exley var Bernie Sanders sin rådgiver i 2016-valgkampen.

I februar ble han utnevnt til president Donald Trumps valgkampsjef frem mot valget i 2020.

- Parscale skulle vise våre delegater hvordan data målrettet ble benyttet til å treffe potensielle velgere og støttespillere. Han skulle også snakke om digitaliseringens rolle og hvordan tilgjengeligheten av sanntidsdata og sosial respons ga presidentkampanjen unik informasjon, ulikt noe som har vært gjort i tidligere valg, sier Heftye i meldingen.

- Vi har hatt mye kontakt med Parscale etter at han fikk den nye stillingen. Alt det praktiske var ordnet. Det var ingenting som tydet på at han hadde planer om å avlyse, sier Heftye.

Erstattes av Bernie-rådgiver

Zack Exley er hentet inn som erstatter. Heftye beskriver ham som ikke helt ulik Parscale, men på den andre diametralt motsatt.

Festivalsjef Guri Heftye i Nordiske Mediedager.
Festivalsjef Guri Heftye i Nordiske Mediedager.

- Exley var seniorrådgiver for presidentkampanjen til Bernie Sanders i 2016 - altså på motsatt side i valgkampen. Men han hadde samme rolle som Parscale; ansvar for digital kommunikasjon, sier Heftye.

Nordiske Mediedager starter med åpning i Media City Bergen onsdag 2. mai klokken 18. Torsdag og fredag fortsetter hovedprogrammet i Grieghallen med 60 programposter og 130 speakers på scenen.

I tillegg har konferansen et omfattende kveldsarrangement alle dager. Nordiske Mediedager avsluttes med Gullruten lørdag 5. mai.

Powered by Labrador CMS