Donald fyller 70 år i Norge:

Markerer jubileum med pop-up-butikk for Donald-elskere

For å feire 70-årsjubileet til Donald Duck & Co i Norge, blir det pop-up-butikk viet Andeby i fire førjulsuker. Egmont står bak og butikken popper opp på Skøyen i Oslo

Publisert

Butikken, som Donald-utgiver Egmont står bak, skal poppe opp på Skøyen i Oslo. Åpningen skjer lørdag 10. november, med Donald-tegner Arild Midthun som kjører tegneshow og signering.

Uken etter «ducker» Jørn Lier Horst opp for å fortelle om Donald-historien han skrev for jubileumsboken, for øvrig under navnet Fjør Lier Trost.

24. november byr Egmont på salg av det forlaget kaller «verdens minste tegneserie», for å prøve å komme i Guinness rekordbok, mens man runder av lørdagsarrangementene med jubileumsfest og julegateåpning.

Donald-butikken vil være åpen hver dag fram til 5. desember, heter det i pressemeldingen, der det også loves aktiviteter utenom salg av Donald Duck-produkter:

– I butikken kommer det til å være et stort bord der barn – i alle aldre – kan tegne og fargelegge sine favoritter fra Andeby, vi setter av en egen vegg som skal samle alle Jeg-lærte-å-lese-med-Donald-historiene. Og alle kan selvsagt kose seg med en bok eller blad, sier markedssjef og initiativtaker Cecilie Kalleberg.

Det første nummeret av Donald Duck & Co. ble utgitt 1. desember 1948. I rasjoneringstiden etter krigen var papirtilgangen begrenset, og debutnummeret bød på kun 20 sider.

Powered by Labrador CMS