image
image

Donald går for rekord: – Jeg har alltid visst at jeg ikke skriver stor litteratur

Det bittelille Donald-bladet måler kun 2,5 x 3,5 cm, inneholder tjue Donald-tegneseriesider og er skrevet av den norske Donald-forfatteren Gaute Moe.

Publisert

– Jeg har alltid visst at jeg ikke skriver stor litteratur, men at det skulle bli verdens minste hadde jeg aldri trodd, sier Donald-skaper Gaute Moe i en kort kommentar, i en relativt kort pressemelding. 

Ifølge meldingen er gjeldende World Guinness rekord for verdens minste tegneserie på 2,58 x 3,7 cm og ble utgitt i Nederland i 1999.

For å komme inn blant de mange verdensrekordene må denne tegneserien trykkes i 1000 eksemplarer. Redaktør Marius Molaug tror, ifølge meldingen, at de skal bli utsolgt.

– Tenk hvis Donald tar steget inn i Guinness rekordbok! Vi regner med å selge ut det rekordlave opplaget på rekordtid! forteller verdens minste Donald-redaktør Marius Molaug, ifølge pressemeldingen.

Det er 70 år siden det første Donald-bladet kom ut i Norge. En del av feiringen er nettopp denne utgivelsen.

Lørdag skal den offisielle minioppmålingen av den nye Guinness World-rekorden finne sted i Oslo. 

– Vi elsker norske rekorder! Og ingenting ville vært kulere enn selveste Donald i Guinness World Records. Heia Donald! sier Dilani Vamapahan som er salgs- og informasjonssjef for barn og ungdom i Vigemostad & Bjørke.

Powered by Labrador CMS