Daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen (til venstre), skal lage arbeidsplassreality fra Tolletaten.
Daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen (til venstre), skal lage arbeidsplassreality fra Tolletaten.

Novemberfilm skal lage ny serie om Tolletaten for TV 2: – Jeg tror folk vil bli overrasket

Daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen, sier de har jobbet lenge med å få realisert prosjektet.

Publisert

Novemberfilm er klar med nok en ny arbeidsplassreality. Nå skal de lage dokumentarserie om Tolletaten for TV 2.

Serien skal vise hverdagen til Tolletaten, med en så bred fremstilling som mulig av alle de ulike oppgavene de utfører - over hele landet. 

Premieredato er foreløpig ikke satt, men produksjonen er i full gang, forteller daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen, til Medier24.

Han forteller at serien har vært på blokka en god stund.

– Jeg har i mange år hatt et ønske å få til en serie med Tolletaten. De er frontkjemperne mot kriminaliteten som rammer utenfra. De står midt i det og gjør en stor og viktig jobb, som jeg mener fortjener mer oppmerksomhet, sier Johnsen.

– Når vi går inn i sånne prosjekter, så gjør vi en vurdering om dette har noe mer for seg enn bare underholdning. Det må bety noe, og det mener jeg denne serien vil gjøre. Vi har jobbet lenge for å få dette til. Omsider har vi lykkes, og det er jeg veldig glad for, sier han.

Edda Grjotheim, produsent i Novemberfim, Kjetil Johnsen, Kim Gulbrandsen og Fredrik Tandberg, prosjektleder for tv-serien i Tolletaten.
Edda Grjotheim, produsent i Novemberfim, Kjetil Johnsen, Kim Gulbrandsen og Fredrik Tandberg, prosjektleder for tv-serien i Tolletaten.

Johnsen håper og tror serien vil forbause TV-seerne.

– Jeg tror seerne vil bli overrasket. Både av å se alle de ulike rollene Tolletaten har, men også hvor viktige de er for å bevare et trygt samfunn. De gjør mer enn å bare konfiskere vinflaskene til tante Olga, for å si det sånn, sier Johnsen. 

– Tolletaten er undervurdert og underkommunisert

Kommunikasjonsdirektør i Tolletaten, Kim Gulbrandsen, er også en fornøyd mann. Han gleder seg til å få vist frem hva de faktisk holder på med til daglig. 

– Min opplevelse er at Tolletaten er undervurdert og underkommunisert, sammenlignet med andre beredskapsetater. Da jeg begynte her, så slo det meg at det var så mye Tolletaten driver med som jeg ikke visste om. Derfor er det viktig for oss å få vist frem og fortalt dette til flere, sier han til Medier24.

– Dette er snakk om ansatte som beskytter norske verdier og interesser 24 timer i døgnet, hele året. Vi lever i et stadig mer sammensatt trusselbilde, og det er disse folkene som står i første linje og prøver å stoppe det - og gjøre Norge til et tryggere sted. De gjør så utrolig mye forskjellig, og nå skal vi endelig få vist det frem, sier en engasjert Gulbrandsen.

– De har et bunnsolid rykte

Han er spesielt glad for at det er nettopp Novemberfilm som skal løse oppgaven.

– De har et bunnsolid rykte, og de har levert i dette formatet tidligere. For at vi skulle gå med på dette, så måtte vi forsikre oss om at vi er i de beste hender - hos noen vi har tillit til. Derfor er vi veldig glade for at det er nettopp Novemberfilm som skal gjøre dette, sier Gulbrandsen.

 – Det er veldig hyggelig å høre. Vi lever at av folk har tillit til oss. Det er den viktigste varen vi har å selge, og vi er aldri bedre enn vår siste produksjon, svarer Kjetil Johnsen.

 

Powered by Labrador CMS