Redaktør Hans Rustad og Document.no. Her er Rustad avbildet under en debatt i regi av Oslo Journalistklubb og Oslo redaktørforening.
Redaktør Hans Rustad og Document.no. Her er Rustad avbildet under en debatt i regi av Oslo Journalistklubb og Oslo redaktørforening.

Norsk Redaktørforening oppretter sak mot Hans Rustad

Det bekrefter styreleder Hanna Relling Berg overfor Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Redaktørforening (NR) har bestemt seg for å opprette sak mot Document-redaktør Hans Rustad.

Det opplyser styreleder Hanna Relling Berg til Journalisten.

– Har han bidratt til å rettferdiggjøre angrep på reportere, er det helt åpenbart i strid med medlemsskap, sier Relling Berg til fagbladet.

Bakgrunnen er Rustads kommentar om opptøyene til Donald Trump-tilhengere i Washington, D.C. tidligere denne uken.

I kommentaren mener Rustad at mediene har opphisset Trumps tilhengere med å unnlate å vurdere at valget i USA kan ha vært stjålet, slik Trump mener.

Torsdag gikk Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit ut og oppfordret NR til å ta affære etter kommentaren.

Han reagerer blant annet på at Rustad i sin kommentar skriver at angriperne i Washington «bare er ute etter å hevde sin rett til sitt eget land».

– Det er uakseptabelt at personer som fremmer høyreekstremisme og bidrar til å rettferdiggjøre angrep på reportere får anerkjennelse som pressefolk av medienes organisasjoner, og jeg forventer at foreningen tar affære ved første anledning, skrev Klungtveit i et debattinnlegg.

Rustads medlemskap i NR har vært omdiskutert etter at han ble tatt inn i varmen i 2018.

Til Medier24 skriver Rustad i en SMS at han ikke kan kommentere saken før Arne Jensen har sendt sitt brev til Norsk Redaktørforenings styre.

Powered by Labrador CMS