Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund fra PFU-møte 18. april i 2017.

Document og Resett vurderer å melde seg inn i en av medie­organisasjonene dersom Norsk Presseforbund vil stenge dem ute fra PFU

Norsk Presseforbund mottar stadig flere PFU-klager på publikasjoner som ikke er tilknyttet forbundet. Det kan det bli slutt på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som Medier24 kunne melde i november 2017, så vurderer Norsk Presseforbund å distansere seg fra alternative nettsteder ved å foreslå at PFU bare skal behandle klager mot medier som er medlem - eller kunne vært det. 

– Dette er også̊ en diskusjon om troverdighet og tillit til mediene, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, til Klassekampen tirsdag.

Dette er medlemmene i Norsk Presseforbund:

Norsk Journalistlag (NJ)
Norsk Redaktørforening (NR)
Mediebedriftenes Landsforening (MBL)
NRK
TVNORGE
TV3
TV 2
P4
Norsk Lokalradioforbund (NLR)
Landslaget for Lokalaviser (LLA)
Fagpressen
SBS Radio Norge
Ukepressen (MBL)

Til avisen opplyser hun at forbundet skal diskutere saken på ny et styremøte i mars.

En slik endring vil føre til at nettsteder som Document og Resett ikke lenger blir ettergått av Pressens Faglige Utvalg (PFU), noe Document-redaktør Hans Rustad er kritisk til.

– Det vil innsnevre publikums mulighet til å få prøvd saker. Det må̊ være mediets størrelse som har betydning for om saker skal behandles i PFU, sier Rustad.

Både han og Resett-redaktør Helge Lurås vil vurdere å melde seg selv eller nettstedet inn i en presseorganisasjon dersom ordningen endres. Begge sier til avisen at de følger de etiske retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten.

Svein Brurås, professor i journalistikk ved Høgskulen i Volda, støtter forslaget.

– Det vil være en klargjøring av PFUs mandat og en erkjennelse av at det er forskjell på profesjonelle redaktørstyrte mediene og floraen av andre publikasjoner, sier han.

Powered by Labrador CMS