Forlenger sluttpakkefristen i DN: Har kommet inn for få søknader

Det kommer fram av en intern epost Medier24 har fått tilgang til.

Publisert
  • Saken oppdateres

Søndag gikk fristen for å søke sluttpakker i Dagens Næringsliv ut, og ifølge en intern e-post, har det kommet inn for få søknader, spesielt i salgsavdelingene. Det gjør at fristen for å søke om sluttpakke i den avdelingen forlenges til onsdag. Resten får svar i løpet av dagen, står det i eposten.

Avisa skal kutte omlag 25 årsverk, og står midt i en omfattende omorganiseringsprosess.

«Vi har i dag brukt tiden på å gå igjennom mottatte søknader. De som får søknadene innvilget vil få beskjed relativt snart. En del av søknadene er med diverse forbehold av ulik karakter, noe som gjør at jeg ikke kan gi et eksakt svar på hvor mange søknader vi faktisk har», skriver sjefredaktør Amund Djuve i den interne eposten og fortsetter videre:

«Vi har uansett fått færre søknader enn det vi har behov for. Spesielt ser vi at det fra salgsavdelingene har kommet få søknader. Jeg har derfor besluttet at sluttpakkevinduet i salgsavdelingene skal forlenges til onsdag kl 20. De det gjelder har fått beskjed i dag», skriver Djuve.

På torsdag ble det under et internt allmøte i DN informert om at det kunne bli snakk om styrte sluttpakker dersom ikke nok personer søkte. I ytterste konsekvens kan det bli snakk om oppsigelser.

Ansvarlig redaktør i DN, Amund Djuve, har ikke besvart Medier24s henvendelser for ytterligere kommentar. 

Omstrukturering og kutt

 
 

Dagens Næringsliv har siden mars jobbet med en omfattende omstrukturering av avisen, og 12. september ble det på et allmøte varslet at avisen må kutte 25 millioner kroner i personalkostnader.

Målet med omstruktureringen er blant annet å gjøre organisasjonen om til en såkalt «matriseorganisasjon».

Avisen har også gjennomført en rokering i ledelsen, og torsdag ble en splitter ny leder- og redaktørgruppe presentert for de ansatte.

Om kort tid skal også en ny kabal legges for mellomledere i avisen. 

Powered by Labrador CMS