TV 2 inngår sportsavtale med NEP og DMC: Skal produsere 1015 kamper på fem år

Til sammen skal de to selskapene årlig produsere 1015 kamper fra en lang rekke idretter fra 2023 og frem til 2028. Alle kampene skal vises hos TV 2.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett og skal vise alt fra toppidrett til breddeidrett fra fotball, håndball, hockey, volleyball, innebandy og basketball i årene som kommer.

NEP skal i hovedsak produsere Eliteserien, deler av OBOS-ligaen og noe annen fotball, mens DMC skal produsere deler av OBOS-ligaen, ishockey, håndball og øvrige hall-idretter.

– TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett i årene som kommer. Produksjonsselskapene er viktige partnere for oss når vi skal skape større oppmerksomhet rundt norsk idrett. Med NEP og DMC på laget, vil vi få produksjoner av ypperste kvalitet, tilpasset de ulike sportsrettighetene TV 2 sitter på, forteller Jens C. Knudsen, leder for produksjonsmodeller og partnerskap i TV 2.

Mer effektive produksjoner med større fokus på bærekraft er en viktig del av avtalene som nå blir inngått.

– Sammen med NEP og DMC har vi ønsket å designe en moderne og bærekraftig produksjonsflyt med sentraliserte kontroll- og produksjonslokaler. Det lar oss redusere antallet mennesker og mengden utstyr som må flyttes rundt om i landet mellom hver enkelt serierunde, og gir en klart positiv klimaeffekt, sier Knudsen.

NEP er den ledende leverandøren av TV-produksjonsteknikk i Norden, og produserer toppsjiktet i norsk fotball i dag. NEP produserer i dag store deler av sporten for TV 2, samt flere av mediehusets underholdningsprogrammer.

DMC in Sports (DMC) er et medierettighets- og produksjonsselskap som tilbyr en rekke kringkastings- og digitale tjenester til medierettighetsbyråer, forbund, ligaer og kringkastere over hele verden.

Powered by Labrador CMS