NTB og DL Discovery lanserer ny nettavis: Vil gjøre det lettere for ungdom å forstå nyheter

Munin.buzz blir en uavhengig ukeavis med nyheter fra samfunn, politikk, kultur, helse, økonomi, teknologi, miljø og idrett.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserer nyhetsbyrået NTB og DL Dicovery en ny nettavis som skal gjøre det lettere for ungdom å forstå nyhetsbildet.

Den nye ukeavisen Munin.buzz er gratis og skal gjøre undervisningen mer spennende. Med utgangspunkt i aktuelle saker skal aktiviteter og oppgaver bidra til å gi ungdommer dypere læring og bedre samfunnsforståelse, opplyser selskapene i en pressemelding.

Munin.buzz blir en uavhengig ukeavis med de viktigste nyhetene fra samfunn, politikk, kultur, helse, økonomi, teknologi, miljø og idrett. Selv om sakene er skrevet om til et lettlest språk for elever på ungdomstrinnet, kan de like gjerne leses av voksne. 

Skoleavisen er et samarbeid mellom NTB og DL Discovery AS (DLD), som har som målsetting å bidra til utvikling av relevant innhold og gode løsninger for norsk skole. Bak DLD står gründer Steinar Evensen.

Saker på nynorsk

Munin planlegger 6-8 nyhetssaker hver uke og i tillegg presenterer avisen nyheter under vignetten Spesialer. Her kan leserne følge saker som får stor oppmerksomhet i mediene og som pågår over en viss periode. Det er allerede laget en «Spesial» i forbindelse med det amerikanske valget.

Noen av sakene leveres også på nynorsk, og det jobbes med å utvidet dette tilbudet, opplyser Munin. 

Aktiviter skal ta elevene videre

Det som er spesielt med den nye nettavisen, er at alle sakene kompletteres med forslag til aktiviteter:

Dette kan være aktiviteter som utfordrer elevene, enkeltvis eller samlet, til å reflektere og gå i dybden innen enkelttema eller på tvers av ulike fag. Alle artikler er også knyttet til relevante kompetansemål i læreplanen, opplyser selskapene. 

 Munin.buzz lanseres nå i en testversjon, og redaksjonen ønsker tilbakemeldinger fra brukerne for å kunne videreutvikle avisen og nå så mange som mulig.

– Vi har alltid levert innhold til læreverk og det er gøy å utvikle helt nye konsepter for undervisning, opplyser sier bildebyråsjef Eirill Wiik i NTB, som også har vært prosjektansvarlig for de.

– Vi håper jo også at Munin.buzz vil bli et nyttig verktøy for lærerne og hjelpe dem til å gjøre undervisningen både morsommere og mer tidsaktuell.

Relevant i dagens skole

Steinar Evensen i DLD mener aktuelle nyheter skreddersydd for målgruppen er svært relevant i dagens skole.

– I NTB har vi funnet partner som kan bidra med tekst, bilder, video, infografikk og andre innholdselementer, og vi er svært fornøyd med resultatet. Vi ser frem til videre samarbeid med NTB og til å videreutvikle Munin.buzz, skriver han i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS