NRKJ-leder Richard Aune.

- Vi er glade på seernes vegne, sier NRKJ-leder Richard Aune om lengre distriktsnyheter. Nå forventer han mer dialog om den nye kabalen

- Skal vi løse dette på en fornuftig måte og samtidig holde trykket, må vi bli tatt med på råd, sier journalistleder Richard Aune i NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs omlegging av distriktssendingene har ført til mange reaksjoner fra misfornøyde seere. Onsdag ble det klart at kanalen snur og gjeninnfører lengre distriktsnyheter.

Sendingene i forkant av Dagsrevyen blir nå justert opp fra fem til ti minutter. Samtidig beholder NRK den nye sendingen før Kveldsnytt. Dermed er den totale sendetiden tilbake på samme nivå som før endringen fra nyttår.

– Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen seerne har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen:

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen om snuoperasjonen:

Posted by Medier24 on 24. januar 2018

 

- Må bli med i prosessen

Blant dem som er fornøyd med endringen, er kulturminister Trine Skei Grande

Mange andre har reagert på de korte distriktsnyhetene - ikke minst også NRK-ansatte. Journalistleder Richard Aune har også reagert skarpt på prosessen, og NJ klaget arbeidsgiveren inn til Spekter for brudd på hovedavtalen i forbindelse med den opprinnlige omleggingen. 

Når NRK nå går delvis tilbake på endringene, etterlyser Aune dialog framover: 

- Vi er glade på seernes vegne, for at de får tilbake et tilbud som er etterlengtet. Men for å få dette til på en fornuftig måte fra mandag av, må vi bli tatt ordentlig med i prosessen. Da tror jeg at vi skal klare å løse dette på en fornuftig måte.

Aune påpeker at man nå er tilbake på samme antall minutter som før endringene. Samtidig har man fått en rekke nye ambisjoner og oppgaver til distriktskontorene: 

- Når vi er tilbake der vi var med tanke på antall sendeminutter, krever det en del ressurser. Skal vi samtidig holde trykket mot riks, nett, sosiale medier, må vi få bli med på råd om hvordan dette skal løses. Det er bekymringer for hvordan vi skal løse disse forpliktelsene, sier Aune. 

- Nå skal dere gjøre det samme som før, og så enda mer i tillegg?

- Ja, det kan du godt si. Vi må sørge for at helheten er slik at dette er levelig for dem som jobber i NRK. Og at den journalistiske kvaliteten opprettholdes. Vi ber nå NRKs ledelse om å ta de tillitsvalgte med på råd i denne prosessen.

- Hva skal man gjøre mindre av?

- Det er det til syvende og sist ledelsen som må finne ut av. Men vi blir gjerne med i den prosessen, for at de lettere kan prioritere. Og i stedet for å sette seg ned alene, må man involvere de som faktisk jobber i redaksjonene - fordi utslagene ikke alltid blir slik man har trodd, sier Aune. 

 

Powered by Labrador CMS