Østfold vant distriktskampen i NRK: – Det ble stormende jubel

Under et allmøte mandag ble det annonsert at den nye distriktssendingen fra Oslo og Viken fylker vil sendes og administreres fra NRKs kontor i Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Medier24 har tidligere skrevet at NRK skal legge om distriktskabalen. Dette innebærer blant annet at det nye Viken fylke og Oslo skal ha én felles distriktssending.

Hvor denne skulle administreres og sendes fra var ikke klart før i dag, og regionredaktør Jannicke Engan opplyser at valget sto mellom Myrens verksted i Oslo, og NRK Østfolds kontor i Fredrikstad. Det var altså sistnevnte som trakk det lengste strået.

– Begge steder er godt egnet som sendested, men det som ble avgjørende til slutt er at NRK har en strategi om å ikke sentralisere. Vi skal styrke satsing utenfor Oslo, så derfor valgte vi Fredrikstad, sier Engan til Medier24.

 

– Veldig fornøyde

Engan medgir at beskjeden ble tatt best imot av Østfold-kontoret, noe klubbleder i NRK Østfold sier seg enig i.

–Vi var veldig fornøyde her på kontoret. Det har jo vært litt feeling på at det kunne gå begge veier. Noen var sikre på at Østlandssendingen ville få sendestedet, så det ble stormende jubel her, sier klubbleder i NRK Østfold, Odd Skjerdal.

Han ser frem til at kontoret hans skal få prøve seg på nye arbeidsoppgaver fra nyttår.

– Det blir spennende å prøve å levere god journalistikk for hele Viken, og få alle kontorene til å jobbe godt sammen. Vi håper publikum tar godt imot den nye TV-sendingen.

– Ikke overrasket

Like god stemning er det imidlertid ikke hos NRK Østlandssendingen, som nå ikke lenger vil jobbe med å produsere egne sendinger, men snarere innhold til sendingene fra Østfold.

– Det er klart at for oss i Østlandssendingen så er det en trist beskjed å få. Vi har et sterkt og godt TV-faglig miljø. Med mindre oppgaver på oss vil det gå utover det miljøet, så det er ikke noen happy dag for oss. Samtidig vil vi gratulere våre kolleger i Østfold. Det er et spennende TV-prosjekt de har fått ansvar for, sier Anniken Mihle til Medier24.

Hun opplyser imidlertid at hun ikke er overrasket over beslutningen som er tatt, samtidig som hun stiller spørsmål ved at det ikke lenger skal sendes distriktsnyheter fra Oslo.

– Dette er politikk, så jeg er ikke overrasket. Det er et ønske om desentralisering, samtidig må jeg si at jeg synes det er rart at hovedstadsområdet med 1,2 millioner mennesker – det tettest befolkede området i landet – ikke skal ha et sendested for lokal-TV. Det er jo det området med flest hendelser i landet, så det er en sak som jo forundrer, og som jeg tenker kanskje vil forundre andre utenfor vår redaksjon. 

Ingen kutt i arbeidsplasser

Samtidig som redaksjonen i Oslo vil få endrede arbeidsoppgaver, understreker Engan at det ikke foreligger noen planer om verken å kutte i bemanning, eller at ansatte må flytte.

Dette mener klubbleder Mihle i Oslo at er et lite lyspunkt, ettersom ingen ressurser lenger vil brukes på å produsere selve sendingen.

– Det gir oss mer TV-faglige ressurser som kan brukes til å produsere selve innholdet. Produksjonsbiten tar jo opp litt ressurser.

Likevel er hun redd for at endringen vil gå utover kompetansen i redaksjonen.

– Vi har for eksempel noen utrolig flinke produsenter som ikke kommer til å produsere lenger. Jeg er bekymret for at vi ikke får brukt den gode fagkompetansen, og at folk eventuelt søker seg vekk. De er flinke mennesker som ikke får brukt det de kan.

Powered by Labrador CMS