Monster-sjef Jannicke Engan blir regionredaktør for NRK Øst

Tidligere TV 2-journalist til toppjobb i NRK. Slutter som daglig leder i Monster Entertainment.

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Engan (46) er tilsatt som regionredaktør for NRK i øst. Regionen omfatter distriktskontorene i Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud.

Hun går fra stillingen som daglig leder i Monster Entertainment, hvor hun har arbeidet siden 2008.

Jannicke Engan har tidligere jobbet flere år som reporter og vaktsjef i TV 2 og har bred bakgrunn innen nyhets-, forbruker- ,magasin- og samfunnsjournalistikk.

Hun har i Monster jobbet som regissør på flere dokumentarfilmer for TV 2 og vært produsent for noen av de største underholdningsprogrammene som Idol, Norske Talenter og Skal vi danse.

Engan blir dermed den femte distriktsredaktøren i NRKs nye regionledelse. Forrige uke ble vi kjent med de fire øvrige: 

- Gleder meg enormt til å starte i NRK

Engan forlater dermed Monster etter åtte år der. Hun sier dette om byttet: 

- Jeg har hatt åtte fine og lærerike år i Monster, hvor jeg har hatt gleden av å jobbe med utrolig mange dyktige og fine kolleger. Det blir litt trist å forlate alle de fine kollegene, men samtidig så gleder jeg meg enormt til å starte i NRK.

- Det produseres utrolig mye og bra innhold fra NRKs distrikskontorer og jeg gleder meg til  bli en del av det flinke teamet i øst som skal levere mer nyheter og programmer på alle plattformer, sier Engan.

- En ambisiøs medieleder

NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen har nå hele regionredaktørkorpset på plass. Hun er tilfreds med den femte og siste signeringen: 

- NRKs distriktskontorer skal produsere i verdensklasse fra norsk virkelighet. Med Engan ved roret har vi fått en ambisiøs medieleder som gjennom sin brede erfaring vil drive fram flere nyheter regionalt og nasjonalt fra det mest folkerike området i landet. 

Den nye regionredaktøren inngår i distriktsdirektørens ledergruppe sammen med blant andre redaktørene for region nord, midt, vest og sør. Distriktsredaktørene for Østfold, Østlandssendingen og Buskerud vil sitte i regionens ledergruppe.

Jannicke Engan vil tiltre stillingen i løpet av noen måneder.

Powered by Labrador CMS