Stortinget sier ja til at Posten kan droppe A-post. Men krever «løsning for aviser», og sier nei til å kutte nye postdager

Posten skal fortsatt fem dager i uka. Men hvordan avisene skal fram over natta, virker usikkert.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Posten får lov til å droppe A-posten som sikrer levering over natta, og kutter dermed 550 ansatte på seks terminaler.

Men stortingsflertallet sier nei til å redusere postombæringen ytterligere.

Det er klart etter at transportkomiteen på Stortinget la fram sin innstilling tirsdag.

Ifølge VG vil 550 miste jobben i Trondheim, Molde, Stavanger, Bergen, Evenes og Stokke når de ni brevsorteringsterminalene skal sentraliseres til tre.

Det formelle vedtaket skal fattes i Stortinget 29. november og innebærer at brevsorteringen sentraliseres til ØstlandsterminalenLørenskog, Bodø og Tromsø.

I dag har Posten krav på seg til å levere post hjem til alle fem dager i uka.

Komitéflertallet satte stopp for regjeringens forslag om å unnta 10 prosent av befolkningen fra kravet om å levere post fem dager i uka.

– Jeg er glad for at vi har fått med oss KrF og Venstre i å sikre at posten fortsatt skal deles ut fem dager i uka til alle, sier saksordfører Kjell Idar Juvik (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Men hva betyr dette for aviser som skal fram over natta?

Ifølge VG skriver flertallet i transportkomiteen at de forutsetter atdet finnes en løsning for å få sendt biologiske preparater, medisiner og aviser, før A-posten kan kuttes.

Powered by Labrador CMS