Snapchat
Snapchat

Årets «Gullbarbie»:

Disse er best til å få ungdom til å føle seg verst

Snapchat, GymShark og Victoria's Secret er de nominerte, ifølge en pressemelding fra ungdomsorganisasjonen Press.

Publisert

 Hvert år kårer ungdomsorganisasjonen Press selskapet eller organisasjonen som er best på å få ungdom til å føle seg verst, gjennom prisutdelingen årets «Gullbarbie». 

–  I dag blir unge bombardert med reklame gjennom telefonen sin og ofte ser vi de samme idealene, seksualiserte budskap og gamle kjønnsrollemønster. Når reklame- og medieaktører tjener store penger på at unge ikke har det bra med seg selv, så må vi si ifra. Det er derfor Gullbarbie er så viktig, sier Press-leder Mina Vinje i en pressemelding. 

De nominerte: 

Årets nominerte er, ifølge en pressemelding fra Press, disse tre organisasjonene: 

GymShark

Gymshark fremstiller svært ensidige idealer innenfor fitness, skaper et urealistisk syn på hva sunnhet og trening handler om, og gir inntrykk av at man kun er “fit” og sunn dersom man ser ut som modellene.

Snapchat

Snapchat finansieres gjennom annonser og reklamer som brukere ufrivillig får opp på skjermen mens de bruker appen. Disse reklamene kan være for fettreduksjon, lipfillers, retusjeringsapper og lignende. Snapchat har også filterfunksjoner som kan bidra til å skape et ensidig bilde av skjønnhet. 

Victoria's Secret

Har lenge vært det største moteshowet i verden, hvor de illustrerer en “fantasi”. Direktøren har selv gått ut og sagt at transpersoner og “tjukke” personer ikke er velkommen i deres moteshow. Deres gammeldagse syn på kjønn, og ensidige skjønnhetsideal utestenger mangfoldet i samfunnet.

Avstemmingen foregår fram til 10. februar. 

Powered by Labrador CMS