Lavere Disney-overskudd tross abonnentvekst for Disney+

Disney-overskuddet var nesten halvert i siste kvartal fra samme periode i fjor, selv om nesten 8 millioner tegnet abonnement på strømmetjenesten Disney+.

Publisert

Underholdningsgigantens nettoinntekter endte på 470 millioner dollar, knappe 4,6 milliarder kroner. Det er like over halvparten av de 912 millioner kronene overskuddet var på i samme periode i 2021.

Det skyldes blant annet at selskapet betalte mer enn 1 milliard dollar for å gjøre egne filmer og TV-serier eksklusive til Disney+.

Langt færre flokket seg til fornøyelsesparkene på grunn av pandemien, men besøkstallene har tatt seg opp, og Disney+ har fått 7,9 millioner nye abonnenter, opp til nesten 138 millioner, ifølge selskapet.

Medregnet strømmetjenestene Hulu og ESPN som Disney også eier, er det totale antallet abonnenter rundt 205 millioner.

Abonnentveksten var større enn analytikerne hadde ventet, og står i sterk kontrast til nedgangen i abonnenter som ble meldt inn av rivalen Netflix i årets første kvartal. Et tap av skarve 200.000 abonnenter, mindre enn 0,1 prosent av Netflix-kundebasen, førte til at aksjene i firmaet raste i verdi.

Konkurransen i strømmemarkedet har tatt seg opp, særlig mellom Netflix og Disney+. Kostnadene til egne produksjoner har økt betydelig.

Powered by Labrador CMS