DSC_2039
DSC_2039

Discovery og Monster lager dokuserie om «Estonia»-ulykken – med Frithjof Jacobsen i produsentstolen

Et dykkerfartøy i forbindelse med serien har fått mye oppmerksomhet i finske- og svenske medier.

Publisert

En norsk dokumentarserie skal ta for seg Estonia-ulykken. Et dykkerfartøy i forbindelse med serien har fått mye oppmerksomhet i finske- og svenske medier.

«Et tyskflagget dykkerfartøy har trolig sendt ned en undervannsdrone ved M/S Estonia, til tross for at det råder gravfred i området.», skrev TT tirsdag.

«Vi mistenker at de har brutt forseglingen med en dykkerrobot», uttalte Pekka Nittulä fra kystvakten til avisen.

Nå viser det seg at dronedykket er gjort i forbindelse med en kommende dokumentarserie fra produksjonsselskapet Monster – med tidligere VG-profil Frithjof Jacobsen i produsentstolen.

28. september 1994 forliste passasjerfergen MS Estonia i Østersjøen, på vei mellom Tallinn og Stockholm. Av de 989 passasjerene om bord, omkom 852 mennesker.

Seks episoder om Estonia-forliset er på tegnebrettet, og mediesjef i Discovery, Hanne McBride, forteller NTB at serien etter planen skal få premiere våren 2020.

– Det er ikke naturlig å kommentere de enkeltstående elementene i den journalistiske prosessen nå, men jeg kan bekrefte at et tysk fartøy har vært ute på oppdrag for oss i Østersjøen i forbindelse med produksjonen av dokumentarserien. Teamet om bord hadde med seg en undervannsdrone, og de har filmet og foretatt undersøkelser av skroget fra utsiden ved hjelp av dronen, sier hun via pressemeldingen.

Til NTB sier hun at det var viktig å få sendt ut pressemeldingen i dag for å få forklart hva dette handler om:

– Vi har gjort grundige vurderinger i forkant av denne operasjonen, både journalistiske, etiske og juridiske. Formålet med hele dokumentarprosjektet er å komme nærmere på hva som faktisk skjedde, og da er undersøkelser av skroget et svært viktig element.

Powered by Labrador CMS