Lokalene til blant annet TV Norge på Nydalen i Oslo.
Lokalene til blant annet TV Norge på Nydalen i Oslo.

TVNorge, Vox og Fem kan rammes av streik: Eksterne TV-tekstere mener de får for dårlig betalt

– De har vært så lite imøtekommende at 30 tekstere denne uka har gitt dem beskjed om at de ikke kommer til å ta flere oppdrag fra dem før honorarene økes.

Publisert

30 tv-tekstere nekter å ta nye oppdrag for byrået Broadcast Text International og det fører til at programmer på norske kanaler som TVNorge, Vox og Fem kan bli rammet, skriver Klassekampen.

– Det er selvsagt byråene som selger sine tjenester til bunnpris, og over dem igjen, kringkasterne som ikke er villige til å betale for et akseptabelt produkt, sier styreleder Helge Vik i Norsk Audiovisuell Oversetterforening til avisa.

Foreningen har ligget i forhandlinger om honorarer med flere byråer over lang tid og de sier de opplever Broadcast Text International (BTI) som særlig vanskelig å lande en fornuftig avtale med.

Nå har det gått så langt at 30 tv-tekstere nekter å ta nye oppdrag for byrået, skriver Klassekampen. Det kan få følger for Discovery Norge, som byrået har store avtaler med her til lands.

Mediesjef Hanne McBride i Discovery sier til Klassekampen at de følger opp saken. BTIs administrerende direktør Lennart Löf ønsker ikke å kommentere saken over avisa.

Powered by Labrador CMS