Jakob Ingebrigtsen klinket til og tok OL-gull på distansen 1500 meter i OL i Japan lørdag formiddag norsk tid.
Jakob Ingebrigtsen klinket til og tok OL-gull på distansen 1500 meter i OL i Japan lørdag formiddag norsk tid.

Slik ble OL-tallene for Discovery - åtte av ti så Ingebrigtsen ta gull

– Vi er beæret over å ha kunnet dele disse, og mange andre store øyeblikk, med den norske befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Da 20 år gamle Jakob Ingebrigtsen løp og tok gull i OL-finalen på 1500m satt 587 000 nordmenn benket foran TVNorge eller discovery+.

Det utgjør 80,8 prosent av den totale seermassen, skriver kanalen i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride oppsummerer idrettsfesten slik:

– Det har vært noen intense, krevende, lærerike og ikke minst veldig morsomme dager og uker. Vi har formidlet 3500 timer med live-sport, og fått æren av å vise det som noen har valgt å kalle tidenes norske sommer-OL.

Og legger til:

– Øyeblikk som Warholms magiske 45.94-løp og Jakob Ingebrigtsens olympiske rekord på 1500m vil bli stående som noen av Norges aller største sportsøyeblikk. Vi er beæret over å ha kunnet dele disse, og mange andre store øyeblikk, med den norske befolkningen.

Fikk finalekritikk av gullvinner

Underveis i OL fikk Discovery kritikk av sandvolleyball-stjerne Anders Mol for å kun sende OL-finalen han spilte og vant sammen med sin makker Christian Sørum på strømmetjenesten discovery+.

– Det er litt katastrofe, egentlig. Jeg vet ikke om det er fordi de vil tjene penger, men jeg syns det er veldig synd at det ikke er mulig å få det på lineær TV slik at det kan vises hjemme i norske stuer, sa Mol til TV 2.

Avgjørelsen høstet også kritikk på Facebook. Som svar skrev Discovery følgende på sin Facebook-side:

«Vi har sagt at vi skal vise alle medaljeøvelser med norske utøvere i aksjon på våre TV-kanaler, men vi gjør redaksjonelle prioriteringer hele tiden. Nå prioriterer vi å løfte frem sandvolleyballen på discovery+. Vi utelukker ikke at flere slike redaksjonelle endringer vil forekomme fremover».

Ser mot OL i 2022

Discovery har sikret seg OL-rettighetene til og Sommer-OL i Paris i 2024, og skal også sende Vinter-OL fra Beijing i 2022.

McBride mener kanalen har lært mye av å sende sommerens OL.

– Vi har høstet masse nyttige erfaringer som vi tar med oss inn i arbeidet med vinter-OL 2022. Det er litt skummelt å tenke på at det kun er seks måneder til det braker løs, men nå skal vi unne oss en liten OL-pause i noen dager, sier McBride.

Og legger til:

– Så fortsetter vi arbeidet med Beijing-OL og teller ned til snø og is og nye norske medaljer, sier hun.

Powered by Labrador CMS