Jakob Ingebrigtsen klinket til og tok OL-gull på distansen 1500 meter i OL i Japan lørdag formiddag norsk tid.

Slik ble OL-tallene for Discovery - åtte av ti så Ingebrigtsen ta gull

– Vi er beæret over å ha kunnet dele disse, og mange andre store øyeblikk, med den norske befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Da 20 år gamle Jakob Ingebrigtsen løp og tok gull i OL-finalen på 1500m satt 587 000 nordmenn benket foran TVNorge eller discovery+.

Det utgjør 80,8 prosent av den totale seermassen, skriver kanalen i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride oppsummerer idrettsfesten slik:

– Det har vært noen intense, krevende, lærerike og ikke minst veldig morsomme dager og uker. Vi har formidlet 3500 timer med live-sport, og fått æren av å vise det som noen har valgt å kalle tidenes norske sommer-OL.

Og legger til:

– Øyeblikk som Warholms magiske 45.94-løp og Jakob Ingebrigtsens olympiske rekord på 1500m vil bli stående som noen av Norges aller største sportsøyeblikk. Vi er beæret over å ha kunnet dele disse, og mange andre store øyeblikk, med den norske befolkningen.

Fikk finalekritikk av gullvinner

Underveis i OL fikk Discovery kritikk av sandvolleyball-stjerne Anders Mol for å kun sende OL-finalen han spilte og vant sammen med sin makker Christian Sørum på strømmetjenesten discovery+.

– Det er litt katastrofe, egentlig. Jeg vet ikke om det er fordi de vil tjene penger, men jeg syns det er veldig synd at det ikke er mulig å få det på lineær TV slik at det kan vises hjemme i norske stuer, sa Mol til TV 2.

Avgjørelsen høstet også kritikk på Facebook. Som svar skrev Discovery følgende på sin Facebook-side:

«Vi har sagt at vi skal vise alle medaljeøvelser med norske utøvere i aksjon på våre TV-kanaler, men vi gjør redaksjonelle prioriteringer hele tiden. Nå prioriterer vi å løfte frem sandvolleyballen på discovery+. Vi utelukker ikke at flere slike redaksjonelle endringer vil forekomme fremover».

Ser mot OL i 2022

Discovery har sikret seg OL-rettighetene til og Sommer-OL i Paris i 2024, og skal også sende Vinter-OL fra Beijing i 2022.

McBride mener kanalen har lært mye av å sende sommerens OL.

– Vi har høstet masse nyttige erfaringer som vi tar med oss inn i arbeidet med vinter-OL 2022. Det er litt skummelt å tenke på at det kun er seks måneder til det braker løs, men nå skal vi unne oss en liten OL-pause i noen dager, sier McBride.

Og legger til:

– Så fortsetter vi arbeidet med Beijing-OL og teller ned til snø og is og nye norske medaljer, sier hun.

Powered by Labrador CMS