Jon Hernæs, tillitsvalgt for de ansatte i Discovery
Jon Hernæs, tillitsvalgt for de ansatte i Discovery

- Vi synes det er ille at vi nok en gang står i den situasjonen at en bedrift som tjener gode penger velger å si opp folk

Discovery-ansatte reagerer på nedbemanningen som ble varslet i dag. Klubbleder Jon Hernæs sier de forsøkte å få til en løsning før ledelsen satte ned foten.

Publisert

I dag ble det klart at TVNorge-eier Discovery Networks Norway nedbemanner med 13 årsverk.

Årsaken er at de må spare penger for å bruke flere ressurser på norsk innhold og digitale flater, opplyste kanaleieren i en melding.

Tredje oppsigelsesrunde på to år

Tillitsvalgt Jon Hernæs i Discovery forteller at de ansatte reagerer på dagens nyhet.

- Vi synes det er ille at vi nok en gang står i den situasjonen at en bedrift som tjener gode penger velger å si opp folk, sier han til Medier24.

TVNorge-eieren har vært gjennom flere nedbemanninger de siste årene, som en følge av omstillinger og reelle kutt. Hernæs sier det er vanskelig for de tilsatte å komme i den samme situasjonen igjen:

- Dette er tredje runden med oppsigelser på to år, og vi anser det nå som en lang kontinuerlig prosess som er krevende å stå i. Vi forsøkte nok en gang å løse det ved frivillighet, men fikk ikke gehør for det denne gangen heller.

Hernæs ønsker ikke å kommentere det faktum at ledelsen samtidig varslet en oppbemanning på digitale flater, samtidig som de nedbemanner.

Discovery: - Respekterer at vi ser ulikt på prosessen

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery sier at de har hatt en god dialog med de tillitsvalgte så langt i denne prosessen.

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norway.
Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norway.

- Vi opplever at de har opptrådt ryddig og profesjonelt i møte med ledelse. Og vi respekterer at de ser ulikt på hvordan prosessen løses. Vi har også forståelse for at det er krevende å stå i prosessen, sier han til Medier24.

Da nedbemanningen ble kjent i dag, uttalte administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery Networks Norway at deres viktigste prioritering fremover er å øke investeringene i norsk innhold og digitale tjenester, og styrke den digitale kompetansen.

- Det er helt nødvendig for å lykkes i det norske TV-markedet. Men det innebærer også at vi hele tiden må søke løsninger som frigjør midler til nettopp dette. Og det innebærer noen ganger noen tøffe valg.

Powered by Labrador CMS