Discovery varsler kostnadskutt, omstilling og nedbemanning. 35 årsverk kan bli rammet

- Rigger oss for fremtiden, sier Harald Strømme.

Publisert Sist oppdatert

Discovery Networks varsler tirsdag «omfattende endringer av virksomheten» i Norge i tida framover.

- Formålet er å ruste selskapet for fremtiden, og frigi ressurser til å investere i mer innhold og nye tjenester, heter det i en melding fra den norske avdelingen av TV-giganten.

– Vi driver et kontinuerlig arbeid med å rigge oss for fremtiden. Og som et ledd i dette arbeidet vil vi de neste ukene foreta omfattende endringer av hele organisasjonen, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

– Det innebærer bemanningsreduksjon og sentralisering av stillinger på enkelte områder, samtidig som vi vil styrke organisasjonen og kompetansen på andre områder, der vekstpotensialet og mulighetene er store. Spesielt har vi investert tungt innenfor sport og det digitale. Midlene vi frigir, vil tillate oss å vokse og utvikle oss videre på disse områdene, sier Strømme.

Rundt 35 årsverk vil kunne rammes av nedbemanningen, opplyser selskapet. De ansatte mottok beskjeden på et allmøte tidligere i dag.

– Dette er en beslutning vi ikke tar med lett hjerte. Men det er helt nødvendig å ta grep for å gjøre selskapet i stand til fortsatt å være ledende i det kommersielle TV-markedet i fremtiden.

- TV-bransjen slik vi kjenner den, endrer seg. All historie viser at det er de selskapene som har evne og vilje til å endre seg, som klarer seg best gjennom slike avgjørende faser, sier Strømme.

Powered by Labrador CMS