Discovery og Eurosport Norge knabber engelsk fotball fra TV 2 - kjøper rettigheter til Championship og ligacup

Sender engelsk fotball allerede lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Discovery-eide Eurosport har skaffet seg rettighetene til den engelske Championship-ligaen, samt ligacupen.

Det melder TV-gruppen i en melding lørdag morgen.

Dette betyr at det er duket for engelsk fotball på Eurosport Norge og Dplay allerede fra i ettermiddag.

TV 2, som sender Premier League, har de seneste åra sendt også nest øverste nivå. Så langt i år har ingen norske kanaler sendt serien. Før Eurosport og Discovery nå knabber kampene.

Og i motsetning til TV 2s svært kostbare Sumo-abonnement, blir Championship sendt på en åpen kanal:

– Vi er glade for endelig å kunne tilby engelske Championship og ligacupen til norske fotballsupportere, og for at vi til og med kan tilby kamper på en åpen kanal, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Første kamp fra Championship sendes allerede lørdag ettermiddag på Eurosport Norge, når Newcastle møter Rotherham på New York Stadium. Sendestart er klokken 16.00.

Klokken 18.30 er det duket for Alexander Tetteys Norwich, som møter Wolverhampton.

– Dette er fantastisk gøy for oss, og forhåpentligvis en god nyhet for alle anglofile fotballsupportere i Norge. Å få en fot innenfor engelsk fotball er noe vi har drømt om lenge, og med ligacupen på Eurosport Norge og Dplay får vi også muligheten til å sende noen av de virkelig store godbitene i engelsk fotball, uten at det vil koste seerne skjorta, sier Aalbu.

– Det er bare å glede seg til oppgjør som Liverpool - Tottenham og ikke minst Manchester-derbyet mellom United og City i cupens neste runde, sier han.

Samtlige av de 107 resterende Championship-kampene som ligger i TV-pakken vil bli sendt på strømmetjenesten Dplay, opplyser Discovery.

Powered by Labrador CMS