Pyeongchang, Sør-Korea 20180207.Carsten Skjelbreid og Anne Sturød skal lede Discoverys OL-studio fra Pyeongchang under vinter-OL .Erik Johansen / NTB scanpix
TVNorge-vertene Carten Skjelbred og Anne Sturød er klare for to uker med fullt OL-trøkk
- Jeg blir alltid nervøs. Men det er ikke så plagsomt lenger, sier Anne Sturød (41) - som snart gjør sin OL-debut. Med seg på laget har hun kollega Carsten Skjelbred (45), som var med TV 2 til Sotsji for fire år siden.
NTB - Stian Johnsen
Publisert
Denne artikkelen er over to år gammel.
Fra de små timer her hjemme skal Carsten Skjelbreid (45) og Anne Sturød (41) sjonglere stjerneintervjuer og OL-øvelser i TVNorges studio i Pyeongchang.
Det er ikke hvilken som helst oppgave de to rutinerte TV-ansiktene har tatt på seg.
Discovery-nettverket sender fra øvelsesstart i OL-byen, og etter at alpine øvelser, fristil og snowboard er unnagjort på norsk nattetid går det slag i slag for duoen Skjelbreid og Sturød med norske paradegrener som langrenn, skiskyting og hopp.
– Det er jo et spennende prosjekt. Det er stort, og det er slik at man både gleder og gruer seg. Vi skal jo ha fokus på alt, sier Skjelbreid til NTB og utdyper:
– De som er på alpint, kan konsentrere seg fullt om alpint, og de som er på snowboard om snowboard. Men OL er jo svært, nesten 3000 deltakere, mange nasjoner, IOC, doping og så videre. Så det er mye å holde styr på. Men bank i bordet – akkurat nå ser det ganske bra ut.
Ny OL-hverdag
Skjelbreid har flere OL bak seg og hadde tilsvarende jobb i TV 2 under Sotsji-OL for fire år siden. Selv om arbeidsdagen er relativt lik, merker han at det er noe annet å jobbe for et stort, internasjonalt selskap.
– Da jeg kom hit, ble jeg vist hvor klærne mine var, man er sammen med mange andre programledere, vi har en kantine, legekontor...
- Det er så mye større enn i Sotsji. Og jeg merker at Discovery er et amerikansk selskap. De tingene som skal være på plass, de har vært på plass i en uke, forklarer programlederen.
Kollega Sturød har lang fartstid som kommentator og programleder innen fotball, men i OL-sammenheng er hun debutant.
– Om jeg er nervøs? Ja, men jeg blir alltid nervøs. Det stopper ikke. Men det som har forandret seg er at det ikke er så plagsomt å være nervøs lenger. Det er jo en trygghet for meg å sende sammen med Carsten, som kan dette så til de grader. Og jeg gleder meg mer enn jeg er nervøs, sier hun til NTB.
Utøverne avgjør
Selv om programlederne vet de skal lose et OL-elskende folkeslag gjennom natten og dagen, minner studiovertene om at det ikke først fremst er deres innsats som gjelder.
– Det er jo bare TV, da. Det er det viktig å huske på, sier Skjelbreid og får støtte fra kollegaen:
– Det er jo ikke vi som avgjør om dette blir et bra eller dårlig OL. Det skjer ute på arenaene.
– Men det er mye lettere å ha sendinger om det blir ti norske gullmedaljer enn med to, gliser Skjelbreid.
Drømmer om White og Hirscher
Norsk medaljefangst vil også sørge for fornøyde og høyaktuelle gjester i studio hos Skjelbred og Sturød. Etter medaljeseremoniene kommer nemlig utøverne innom for intervjuer.
I tillegg håper også programlederduoen på innslag av internasjonale stjerner. Drømmegjestene?
– Shaun White er hjertelig velkommen, sier Skjelbreid om den amerikanske snowboardstjernen, før han legger til:
– Det blir vel litt langt å kjøre for Shaun, som er helt oppe i snowboardparken.
– Det hadde heller ikke gjort noe om Marcel Hirscher ringte og spurte «du, kan jeg og Henrik (Kristoffersen) komme ned sammen?» skyter Sturød inn.
Gullfest tross smørebom?
Allerede natt til lørdag norsk tid er TVNorge i gang med full OL-meny. At de to programlederne gleder seg til åpningshelgen, er lett å merke når vi spør om hva de gleder seg mest til i lekene i Sør-Korea.
– Jeg har hengt meg veldig opp i utforen (for menn) i dette mesterskapet. Kanskje er det fordi vi (Norge) ikke har det OL-gullet, og at øvelsen kommer ganske snart (lørdag). Og så blir det spennende å se om Marit Bjørgen kan vinne tre gull og bli tidenes vinterolympier, sier Sturød.
– Jeg er kanskje ikke i alderen for det, men jeg gleder meg til slopestylefinalen for menn i snowboard (søndag). Og utfor, og så gleder man seg til sprint og til stafett i langrenn, og så kommer Norge – Sverige i ishockey, fortsetter Skjelbreid.
I det hele tatt er det et riktig sportslig program de skal presentere. Og kanskje også en flause eller to?
– Ja, i god OL-tradisjon får man i hvert fall én smørebom, fastslår OL-vert Skjelbreid.