Fridtjof Nilsen er programleder for Lost in Time - programmet som fikk en røff start i helga.
Fridtjof Nilsen er programleder for Lost in Time - programmet som fikk en røff start i helga.

Dobbel trøbbel for Discovery i helga. Og nå venter årets viktigste lørdag for TV-kanalen

Spillprogrammet «Lost in time» feilet helt. Det samme gjorde Dplay under landskamp søndag. - Vi er så klar som vi kan være, melder kanalen før helgas premiere på eliteserien.

Publisert

Det ble en tøff helg for Discovery: Først ble det full krise for spillshowet Lost in time TVNorge lørdag kveld.

Premieren på gameshowet som skulle kombinere TV-virkelighet med spilling hjemme i stua, endte med at ingenting fungerte.

Til slutt var det også bare 111.000 seere igjen, mens 140.000 var innom programmet lørdag kveld.

Søndag ble det på ny trøbbel, da strømmetjenesten Dplay kræsjet - og folk som prøvde å se landskampen mellom Nord-Irland og Norge, gikk glipp av den begredelige forestillingen.

 

- Ingen blåmandag

Men pressesjef Hanne McBride i Discovery Networks Norge avviser at det er noen blåmandag i Nydalen nå.

- Nei, tvert i mot: Her er det veldig mange mennesker som har kommet på jobb og er klare for en ny uke. Vi skal i gang med eliteserien lørdag, og jobber med neste sending av Lost in time, sier hun til Medier24 mandag morgen.

- De feilene som var på lørdagens sending, var beyond our control. Så har vi fått gode tilbakemeldinger på selve programmet, rent TV-messig. Og appen Lost in time gikk rett inn på topplista i helga, legger hun til.

Bak Lost in time står The Future Group, som ifølge Finansavisen i helga nå er verdsatt til flere milliarder kroner. TV-sendingen blir produsert av FremantleMedia.

Men da lørdagens premiere ble avviklet, fungerte rett og slett ingenting.

 

Feil i det løsningen ble skalert opp

Dette på grunn av en serverfeil. TVNorge svarte i helga at det ikke var mulig å teste for så store volumer, noe som ble avvist av flere i sosiale medier og av blant andre Torgeir Waterhause i IKT-Norge overfor Dagbladet.

Hanne McBride sier til Medier24 mandag at løsningen var testet for og skalert for «mer enn man kunne forvente», men at serverløsningen fra Oracle likevel ikke taklet lørdagens trykk.

- Slik jeg har fått det forklart, så skjedde det en feil i det man skulle skalere opp for helgas sending. Min kommentar om testing ble gitt under sending, da dette var informasjonen tilgjengelig for meg. Den har jeg alt beklaget, sier hun. 

At ingen fikk spille spillet førte naturlig nok til mange sinte meldinger i sosiale medier:

- Folk var lynforbannet, og det er forståelig. Etter at vi har forklart hva vi nå gjør, så har vi fått flere gode tilbakemeldinger, sier McBride.

Nå jobber TVNorge med å planlegge neste sending.

- Kan dere garantere at dette går bra lørdag?

- Vi må rett og slett stole på at de tekniske leverandørene gjør som de sier, at de er i stand til å avvikle dette som planlagt. Men jeg har lært meg å ikke garantere 100 prosent over ting vi ikke er herre over, sier pressesjefen.

 

Fotballfans bør bytte app

Og ikke før støvet hadde lagt seg etter lørdagens trøbbel, ble det på ny problemer da Norge spilte fotball i Nord-Irland søndag kveld.

Alle som prøvde å se landskampen på strømmetjenesten Dplay fikk det ikke til - tjenesten var rett og slett nede.

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland forklarer feilen slik:

- Fredag flyttet vi all sport over til Eurosport Player, som er vår nye strømmetjeneste for sport. Så ble det samtidig gjort en oppgradering for Dplay, noe som gjorde at den tjenesten var nede store deler av helga. Også under landskampen, sier Skoland.

- Men kampen gikk som den skulle på TV, og det fungerte i Eurosport Player. Det var kun i Dplay det ikke fungerte, sier han.

Discovery gjør nå med andre ord et skille mellom strømming underholdning, serier og humorprogrammer som går på Dplay, og sport - som kan ses i Eurosport Player.

Det vil si: Sport som går på TVNorge og Max, vil kunne ses også i Dplay.

- Det er lett å bli forvirret som seer - er dette ideelt?

- Det skaper nok litt forvirring i en overgangsfase. Men vårt mål er å tilby en sportsdel som er rigget for livesport som eliteserien og landskamper. Og hovedbudskapet nå er at all sport finner du i Eurosport Player, også den som går på TVNorge og Max, sier Skoland.

 

Krysser fingre for Eliteserien

Om lørdagens trøbbel skapte sinte TV-seere og søndagens serverfeil gjorde at noen gikk glipp av en ellers begredelig fotballkamp, så blir det trolig lite mot reaksjonene som kommer dersom dekningen av norsk fotball feiler.

Lørdag har Discovery premiere på Eliteserien. Noen kamper går på åpent TV, mens resten altså går på betalkanaler og som nevnt går alt på nett og app i Eurosport Player.

Samme dag er det altså «andre mulighet» for å lykkes med Lost in time

- Er dere klare for dette?

- Jeg tror og håper at vi er klare for det. Den spilleren er rigget for dette, og vi krysser fingre for at dette skal gå bra.

- Hvor mange sjanser har dere denne våren - hvor mange sinte seere tåler dere?

- Det er klart at i 2017 så tror jeg alle forventer at alt skal fungere. Og det er selvsagt også vårt mål, sier Espen Skoland.

 

 

Landskampen ga ny rekord for Eurosport Norge

Om strømmetjenesten Dplay feilet, så fikk de fleste fortsatt med seg kampen på vanlig TV. Mandag melder Discovery at Nord-Irland mot Norge ga ny seerrekord for Eurosport Norge med hele 422.000 seere.

Den gamle rekorden for kanalen var på «bare» 149.000 seere, en ligacupkamp mellom Manchester United og Manchester City. Det er også først nå i 2017 at Discovery flytter de virkelig store kampene over på Eurosport; TV-gruppen har hatt flere seere på landskamper sendt på andre kanaler.

 

Powered by Labrador CMS