Eline Torneus blir Eliteserie-ekspert for Discovery

Tidligere toppspiller og hovedtrener Eline Torneus blir fotballekspert.

Publisert

Eline Torneus vil bli en fast del av Eurosports ekspertkorps rundt Eliteserien, skriver Discovery i en pressemelding mandag.

Hun skal hovedsakelig være ekspert i Fotball Direkte sammen med Tor Ole Skullerud, Bengt Eriksen, Bernt Hulsker, Joacim Jonsson og Kjetil Rekdal.

– Det å få muligheten til å jobbe som fotballekspert for Eurosport og Dplay er en utrolig glede og en ære for meg. Eliteserien i seg selv er en arena og et produkt som tiltaler meg, men nå i en spesiell tid og hverdag tror jeg det blir ekstra spennende. Vi har et oppsett ingen har sett maken til før, og kan alt skje. Det blir veldig spennende å se hvilke prioriteringer som blir gjort både i form av rullering på lag, spillerkjøp og taktikk. Jeg gleder meg enormt til å følge utviklingen utover sommeren og høsten, sier Torneus.

Toneus spilte totalt ni år i Toppserien og 1. divisjon for Fløya og Røa, og hun har spilt på alle aldersbestemte landslag. I 2018 ble hun hovedtrener for Skjervøys herrelag i 3. divisjon, men har også vært hovedtrener for jentene på Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø, og utviklingssjef i 1. divisjonsklubben Fløya. I 2018 ble hun nominert til årets unge leder av NFF. 1. august begynner hun i ny jobb som utviklingsssjef i Røa og flytter dermed også til Oslo.

Ekspertdebuten kommer onsdag 24. juni.

– Eline har imponert oss stort, og hun har vist en enorm kunnskap og formidlingsevne rundt norsk fotball. Det kommer godt med når vi skal formidle fotball til folket både på Dplay og lineær-TV denne sesongen, sier Morten Johannessen, fungerende sportsdirektør i Discovery.

Powered by Labrador CMS