Tidligere sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen

Nå har Irene Halvorsen fått seg ny jobb

Irene Halvorsen er ansatt som direktør ved Det Norske Teatret.

Publisert

Den tidligere sjefredaktøren i Nationen, Irene Halvorsen, er ansatt som direktør ved Det Norske Teateret. Det opplyser de i en pressemelding.

Halvorsen gikk i  desember av som ansvarlig redaktør i Nationen grunnet «strategisk uenighet» med konsernsjef i eierselskapet Tun Media, Jannicke Engan.

Den tidligere sjefredaktøren opplyser i pressemeldinga at hun takket styret for tilliten i den nye jobben.

– Jeg takker for tilliten styret har vist meg, og gleder meg stort til å jobbe for og med det viktigste teatret i Norge. Det Norske Teatret er fullt av dyktige ansatte, som driver en motkulturell dynamo midt i hovedstaden. Husk: Den friskeste laksen svømmer motstrøms. I over 100 år har Det Norske Teatret levert store forestillinger til bygdefolk og byfolk. Men kampen om folks tid og oppmerksomhet har hardnet. Vi må jobbe sammen for at flere skal kjenne suget fra teatersalen og oppleve teatret som relevant i livene deres, sier den påtroppende direktøren.

Halvorsen har bakgrunn som samfunnsredaktør i Dagsavisen før hun dro til Nationen. Styret opplyser at de har fått en leder med solid samfunnsforståelse og politisk innsikt, som vil komme godt med i den nye rollen som direktør ved en av landets største scenekunstinstitusjoner.

Styreleder Hilde Barstad er svært fornøyd med ansettelsen.

- Med Irene Halvorsen på laget får vi en erfaren leder som også har god erfaring i å arbeide med rammevilkår. Det er svært viktig for Det Norske Teatret og for scenekunstfeltet. Ikke minst får vi en direktør som forstår språkoppdraget vårt og hvor viktig det er. Jeg ser fram til å samarbeide med henne, sier Barstad.

Irene Halvorsen tar over etter Hans Antonsen, som går til stillingen som kultursjef i Arendal kommune.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS