Derek André Bjølgerud i TV 2.
Derek André Bjølgerud i TV 2.

Pressepodden

TV2.no-sjef Derek (36) ble smittet av korona­viruset: – Jeg ble «caset» som andre måtte hjelpe

– Pusten ble betraktelig mye dårligere og jeg gruet meg til å stå opp og gå på toalettet, for alt ble blytungt, sier Derek André Bjølgerud i TV 2 i Pressepodden.

Publisert

Til daglig leder Derek André Bjølgerud en av landets største nettaviser TV2.no, men i det siste har han ligget hjemme smittet av korona og med tung pust.

I Pressepodden snakker han ut om hvordan de siste ukene har vært, om å kjenne på pustebesvær – og det å observere kollegenes journalistikk på avstand.

– Som tidligere journalist er man vant til å rykke rett ut i førstelinjen når det smeller, men denne gangen ble jeg casen; den som andre måtte hjelpe. Nå var det jeg som var rammet av denne koronakrisen og det har vært en interessant opplevelse, sier han til Pressepodden.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Bjølgerud er på ingen måte i noen risikogruppe, er 36 år og godt trent. Det var også noe av bakteppet for hvorfor han kjente på en dårlig samvittighet i løpet av den tiden han var innlagt på sykehus.

– Jeg visste at Norge slet med tilgang på nok smittevernsutstyr – og det å se at de brukte flere titalls frakker, hansker, munnbind bare på meg… også kastet de det etterpå... det var brutalt, sier han i podkasten.

Han roser derimot helsepersonellet for å være profesjonelle og flinke. Og nå, noen uker senere, er han symptomfri og klar for å gå ut og delta i samfunnet igjen. Han ser veldig fram til å jobbe – og avlaste kolleger i TV2.no.

Han har også skrevet om sin opplevelse på TV2.no – den kan du lese her.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
Powered by Labrador CMS