Derek André Bjølgerud (33) rykker opp og blir leder for TV 2s største redaksjon. Sjekk resten av den nye ledergruppa her

Fra frontsjef nett til redaksjonsleder Oslo. - Et klart signal om retningen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som TV 2 i slutten av september kunngjorde en omfattende nedbemanning på 113 nye årsverk, kom samtidig nyheten om mediehusets nye organisering:

Hovedtrekket i den er at alle nyhetsredaksjoner nå jobber i TV 2 Nyhetskanalen, som skal produsere for både Nyhetskanalen og de faste kveldssendingene - samt for nett og Sumo.

Karianne Solbrække (44) fikk da tittel som nyhetsredaktør for hele avdelingen, under nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Onsdag kunngjorde hun sin nye ledergruppe - altså lederne for de forskjellige redaksjonene.

Og blant navnene der, finner vi Derek André Bjølgerud (33) som leder for den største.

Han kommer fra stilling som frontsjef for TV2.no, og skal nå lede mediehusets største redaksjon, nyhetsavdelingen i Oslo. Bjølgerud har også jobbet som nyhetsredaktør i P4, og før det har han også jobbet for NRK og VGTV. 

Til Medier24 sier Bjølgerud følgende om hans nye stilling:

- Det er jeg selvsagt fornøyd med! Med så mange gode kandidater er det langt fra åpenbart at jeg skulle få den jobben, men jeg håper å kunne tilføre noe rundt publiseringsløpet på alle plattformer. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe med nyheter igjen.

Her er resten av ledergruppa

De fire øvrige i ledergruppa for Nyheter og aktualitet blir som følger:

  • Redaksjonsleder Bergen / lokalkontor: Bjarte Rylandsholm Trettenes
  • Redaksjonsleder God Morgen Norge: Sissel Randsborg
  • Redaksjonsleder Utenriks: Aslaug Henriksen
  • Redaksjonsleder Publisering: Silje Hovland.

Niklas Lysvåg og Arne Rovick var tidligere nyhetssjefer for henholdsvis Oslo og Bergen. De er ikke en del av denne ledergruppa. 

Det er denne funksjonen som nå er samlet under én nyhetsledelse og nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Om valget av Bjølgerud sier hun:

- Han er en dyktig journalist og en dyktig leder. Det er også et klart signal om den retningen vi skal i, og et bevisst valg av en person med den digitale kompetansen vi trenger i framtidens mediebilde.

- Vi skal jobbe mye med en tydelig publiseringsstrategi framover, på tvers av avdelinger og plattformer. Og signalet er at vi i mye større grad skal publisere digitalt, sier Solbrække.

Bjølgerud ser også fram til å lede denne jobben:

- Vi må være gode på breaking news, «nyhetshjulet» og nett, samtidig som vi levere på egne saker og setter dagsorden med vår journalistikk.

Færre ledere, og to tydelige linjer

Før hadde Nyhetskanalen en avdeling og ledelse, mens TV 2 Nyhetene for de to store kveldssendingene hadde sin egen gruppe. Nå slås altså disse to sammen, og Solbrække bekrefter at det betyr færre ledere - for å beholde mest mulig journalistisk kraft også etter de store kuttene.

En del av denne strategien er også et tydelig løp med to linjer.

- Vi har to «bein» i redaksjonen - ett som produserer innhold, og så ett som publiserer. Under Silje Hovland ligger hele linja med vaktsjefer og alle ankere for TV-sendinger, sier Solbrække.

Publisering og front på nett er fortsatt en egen avdeling utenfor denne linja, med Bård Espen Hansen som redaktør for TV2.no, men Solbrække understreker at alle skal levere også til nett.

LES OGSÅ: 

TV 2 kutter på lokalkontorene, legger ned Kristiansand, satser mer på Sumo og flytter alle på nyhet til Nyhetskanalen

TV 2 kutter totalt 177 årsverk. Varsler sterkere satsing på Sumo – og skal lage mer «viktig underholdning»

Og se fra pressekonferansen i september om TV 2s kutt - og nye strategi: 

BERGEN: TV 2 om de store kuttene og veien videre

Posted by Medier24.com on 29. september 2016

Powered by Labrador CMS