Reklametopp kritisk til «verdens beste TV-måling» for seertall: – Det er som et pavevalg, mener Harald Eide-Fredriksen i Dentsu Aegis

Ordningen introduseres 1. januar 2018.

Publisert

– Det er som et pavevalg, der kardinalene sitter i et lukket rom og vi andre sitter på utsiden og venter på hvit røyk, sier medie- og forhandlingsdirektør Harald Eide-Fredriksen i Norges største mediebyrågruppe Dentsu Aegis til Dagens Næringsliv.

Den nye målingen skal utføres av analyseselskapet Kantar TNS og er bestilt av tv-selskapene TV 2, Discovery, MTG og NRK.

Harald Eide-Fredriksen i Dentsu Aegis.
Harald Eide-Fredriksen i Dentsu Aegis.

– Hvis alt virker får vi en bedre måling, som måler både lineær tv, strømmeseing og seing utenfor hjemmet, sier Eide-Fredriksen. Men mediebyråtoppen savner testdata, foreløpige funn og faglige problemstillinger ved undersøkelsen.

Representanter fra hver av kanalene har samlet en styringsgruppe som blir ledet av innsiktssjef Lene Granlund Bredahl i MTG. Hun sier ingen i gruppen kjenner seg igjen i beskrivelsen.

– Vi har vært og ønsker fortsatt å være åpne og lydhøre for spørsmål, tilbakemeldinger og innspill, sier hun.

Bredahl sier grunnen til at de ikke har delt testdata med mediebyråene er fordi gyldig data foreløpig ikke er klart. Hun mener det å dele data som ikke er gyldig i verste fall vil kunne skape usikkerhet og svekket tillit til undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS