Dennis Vareide skal jobbe med forbrukerjournalistikk på TV 2 denne høsten.
Dennis Vareide skal jobbe med forbrukerjournalistikk på TV 2 denne høsten.

YouTube-stjernen Dennis Vareide blir reporter hos TV 2 hjelper deg: – Han har en unik bakgrunn og erfaring

Dennis Vareide skal lage teknologisaker for TV 2-programmet denne høsten. – Vi er veldig fornøyd med å ha Dennis med på laget, sier redaksjonsleder Erik Molland til Medier24.

Publisert

Den tidligere YouTube-stjernen Dennis Vareide er ansatt som ny teknologireporter hos TV 2 hjelper deg.

Vareide - som er mest kjent som en del av den populære YouTube-duoen Prebz og Dennis - hadde sin første arbeidsdag mandag.

Redaksjonsleder i TV 2 hjelper deg, Erik Molland, fryder seg over sin nye rekruttering.

– Vi er veldig fornøyd med å ha Dennis med på laget. Han har alltid vært opptatt av teknologi og data, og har et stort engasjement for stoffområdet. Han har også sin unike bakgrunn og erfaring fra YouTube, som vi håper kan være med på å formidle dette stoffet, sier Molland til Medier24.

Erik Molland, redaksjonsleder i TV 2 hjelper deg
Erik Molland, redaksjonsleder i TV 2 hjelper deg

– Dette er også første gang vi ansetter en teknologireporter. Det var en stilling vi utlyste før sommerferien, nettopp fordi vi ønsker å satse på dette feltet. Vi opplever at det er stor interesse for forbrukerstoff om teknologi, og det kommer stadig ny elektronikk og ting som Google Home, strømmetjenester og mobiltelefoner på markedet, fortsetter Molland. 

Vareide ønsker tips

Vareide har ingen tidligere erfaring som journalist, men Molland mener hans rike erfaring med formidling på digitale flater vil veie opp.

– Når det gjelder journalistikken, så har vi i TV 2 hjelper deg et godt samarbeid i redaksjonen . Vi kommer derfor til å jobbe tett med Dennis når det gjelder det journalistiske. Vi er opptatt av at alle testene våre skal holde høy standard og være til å stole på. Jeg er sikker på at vi skal få til dette på en god måte i dialog med Dennis, forteller Molland. 

TV 2 hjelper deg postet mandag ettermiddag en video på sin egen Instagram-konto, der Vareide ber om tips til hvilke saker han skal løse.

Dennis Vareide hos TV 2 hjelper deg
Dennis Vareide hos TV 2 hjelper deg

– Jeg skal starte i TV 2 hjelper deg nå i høst, og skal lage teknologisaker. Hva slags saker har du lyst til at jeg skal lage? Hva slags ting skal jeg teste? Du bestemmer, sier Vareide i videoen.

Molland sier Vareide vil bli satt i arbeid så snart som mulig, og planen er at han skal ha en reportasje allerede i premiereprogrammet torsdag 12. september.

– Vi håper responsen fra publikummet vårt blir bra, sier Molland. 

– Ønsker å bli flinkere på nett

På spørsmål om Vareide også ble rekruttert for å appellere til et yngre TV-publikum, all den tid snittalderen på linær TV-titting stadig går oppover, svarer Molland:

– Det som har vært morsomt med TV 2 hjelper deg er at vi har klart oss bra på linær TV. Mens andres seertall har gått ned, så har vi holdt oss stabile og også klart å øke litt.

– Men vi ønsker samtidig å nå ut til publikum på de plattformene der de er. Derfor er det en stor fordel at Dennis har den bakgrunnen han har. Vi ønsker å bli flinkere når det gjelder nett og streaming, og der har Dennis en erfaring som er veldig gunstig å ha med, sier Molland. 

Pensjonerte Prebz og Dennis i 2018

Vareide ble, sammen med Preben Fjell, kjent som YouTube-duoen Prebz og Dennis i 2012, og var i sin tid den største norsktalende YouTube-kanalen.

Duoen la ned produksjonen i 2018, noe Vareide avslørte i boken sin «Kongen av Gutterommet». 

I 2017 kom filmen Prebz og Dennis: The Movie.

Vareide har de siste par årene blant annet vært med på realityprogrammet Farmen kjendis. Han var også opprinnelig med i Kjendis søker kjæreste, men trakk seg fra programmet tidligere i år.

For ordens skyld: Journalisten Jan Magnus Weiberg-Aurdal jobbet i Mastiff i 2017.

Dennis Vareide og Preben Fjell ble kjendiser som duoen Prebz og Dennis
Dennis Vareide og Preben Fjell ble kjendiser som duoen Prebz og Dennis
Powered by Labrador CMS