Sofia Rana, samfunnsdebattant.
Sofia Rana, samfunnsdebattant.

Kommentar

Enten så kan ikke Lurås lese, eller så misforstår han med vilje

«I etterkant av markeringen arrangert av Antirasistisk Senter har det dukket opp mange kreative gjengivelser av hva som skjedde da to kjente personer fra ytre høyre dukket opp og filmet tilfeldige individer som deltok», skriver Sofia Rana.

  • SOFIA RANA, samfunnsdebattant og flyvertinne 

I etterkant av den fredelige markeringen arrangert av Antirasistisk Senter (ARS) har det dukket opp mange kreative gjengivelser av hva som skjedde da to kjente personer fra ytre høyre dukket opp og filmet tilfeldige individer som deltok. 

I tillegg til dette er det skrevet ondsinnede løgner hvor blant annet lederen i Antirasistisk Senter har fått tillagt meninger han overhodet ikke har gitt uttrykk for å støtte.

Alle som har fulgt med på den milliardærstøttede bloggen Resett har fått med seg hvordan de gang på gang henter inn anonyme gjesteskribenter, forfekter et kvinnefiendtlig syn i forsvaret, hvordan de legger opp til mobbing av enkeltpersoner i kommentarfeltene, pluss masse annet som er høyst kritikkverdig fra noen som vil bli oppfattet som en seriøs samfunnsaktør.

På den samme bloggen kan vi lese en gjengivelse av det som dessverre fikk mest oppmerksomhet på en markering som stort sett gikk rolig for seg. Nemlig at to kjente fjes fra Stopp Islamiseringen av Norge dukket opp for å filme arrangementet.

Disse personene var ikke tilstede fordi de var interesserte i budskapet til talerne. Denne duoen dukker opp på alle antirasistiske arrangementer, med kameraet sitt som de presser opp i ansiktene til folk for å dokumentere hvem som er tilstede. De lager kvalm og publiserer bilder av folk på sine nettsteder og Facebook-sider.

Ifølge politi og vakter ble de bedt om å forlate stedet, men nektet og begynte å rope høyt. Slik eskalerte situasjonen seg, maskerte personer kom løpende og det endte dessverre med håndgemeng. Politiet grep heldigvis inn raskt.

Hos Resett har en av personene fra SIAN fått gjengi sin versjon av det som skjedde og der går han løs på en av vaktene, Ali Mirahmadi som kun prøvde å hindre at noen skulle bli skadet. Mirahmadi blir der omtalt som «en aggressiv kommunist» som ropte på voldsmennene og at vaktene passivt sto og så på volden som ble utført. Dette stemmer ikke i det hele tatt da jeg selv var vakt og deltok i forsøket på å skape ro og orden ved å skille partene.

Som om det ikke har vært nok av usannheter fra den kanten har redaktør Helge Lurås nå bestemt seg for å publisere noe som er regelrett løgn om leder i ARS, Rune Berglund Steen. Hadde Lurås tatt seg bryet om å finne ut av hva Berglund Steen faktisk sa i sin appell så hadde han funnet ut at avstandstagningen fra voldsbruk ikke kunne vært klarere.

Berglund Steen sa ettertrykkelig at det er så mange av oss antirasister, og så få av nynazistene at vold ikke er nødvendig. Berglund Steen manet fra talerstolen til at alle borgere i byen har rett på trygghet uten at hat skal være en del av bybildet, derfor skal nynazister alltid møte motstand, men Oslo skal heller ikke være en by for slåsskamper på Egertorget, det er ikke slik vi skal møte hatet, vi må vise vår motstand med fredelige midler. Hvordan kan disse ordene tolkes som noe annet enn at vi ikke skal ty til vold

Enten så kan ikke Lurås lese, eller så misforstår han med vilje. Siden han daglig leverer vrangforestillinger i form av blogginnlegg så er nok det siste som er tilfelle. Kanskje det har gått opp for han at han aldri noen gang kommer til å bli tatt seriøst igjen og derfor bare kjører på med det jeg mener er konspiratorisk svada?

Man får inntrykk av at Lurås er lei seg for at det var så mange som dukket opp på en fredelig markering for multikultur og at organisasjoner som Den Nordiske Motstandsbevegelsen, Folkebevegelsen mot Innvandring og Stopp Islamiseringen av Norge har så liten oppslutning at det nesten er komisk.

Hvis noen er interessert i å vite hva som faktisk skjedde så er Aftenposten sin gjengivelse den meste korrekte.

Powered by Labrador CMS