Gunnar Bodahl-Johansen (til venstre) mener Demokraten-redaktør Eirik Hoff Lysholm driver med sensur.

Full aviskrangel i Fredrikstad:

Bodahl-Johansen føler seg sensurert: – Storm i en kaffekopp, kontrer redaktør

– Jeg har vært for mye i krigen til å bli fornærmet. Men jeg blir oppbrakt, sier Gunnar Bodahl-Johansen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er alt annet enn god stemning mellom konkurrentene Fredrikstad Blad og Demokraten om dagen.

Bakgrunnen er at presseetikk-ekspert Gunnar Bodahl-Johansen føler seg sensurert av Demokraten, og har sluttet som fast spaltist i avisen.

Bodahl-Johansen leverte nemlig for et par uker siden et innlegg, der han reiste en rekke kritiske spørsmål rundt Dagsavisens virke i Demokraten.

Gikk rett til konkurrenten

Innlegget ble imidlertid ikke trykket. I stedet fikk han beskjed av Demokratens redaktør, Eirik Hoff Lysholm, at de skulle diskutere det sammen først.

Det var uaktuelt for Bodahl-Johansen, som dermed tok med seg innlegget og fikk det publisert hos konkurrenten Fredrikstad Blad

– Jeg skriver for leserne, ikke for å drikke kaffe med redaktøren på hans kontor, sier han til Fredrikstad Blad.

Og understreker: 

– Jeg har vært for mye i krigen til å bli fornærmet. Men jeg blir oppbrakt, noe av det jeg har jobbet aller mest for er alle menneskers ytringsfrihet.

Demokraten: – Vår soleklare rett 

Demokraten-redaktør Hoff Lysholm kaller i en kommentar konflikten for «storm i en kaffekopp», og avviser at det er snakk om sensur.

– Han skrev en spalte der han stilte mange åpne spørsmål til leserne som han ikke har stilt til meg og til oss. Jeg mener en lønnet spaltist må stille spørsmålet til oss først, og ikke ut, sier Hoff Lysholm til Fredrikstad Blad

– Det er vår soleklare rett å bestemme hvem som skal skrive og om hva, påpeker han.

Fredrikstad Blad har for øvrig ikke bare trykket innlegget. Redaktør Jon Jacobsen publiserte onsdag en ramsalt kommentar, med tittelen «Lavt under pressetaket i Demokraten».

 

Powered by Labrador CMS