Nok en pris: Filmskaper og samfunnsdebattant Deeyah Khan får Telenors kulturpris på en halv million kroner

- En modig fortellerstemme som får fram historiene til de som ofte ikke blir hørt.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Filmregissør, musikkprodusent og menneskerettighetsaktivist Deeyah Khan får Telenors kulturpris500.000 kroner

Den årlige kulturprisen «Grenseløs kommunikasjon» gis til utøvende kunstnere og organisasjoner som har ytt et særlig stort bidrag innenfor kulturfeltet i Skandinavia, men som også er etablert internasjonalt.

– Deeyah Khan har etablert seg med en modig fortellerstemme og har gjennom sitt kunstneriske virke bidratt til å få fram historiene til de som ofte blir misforstått eller ikke blir hørt i mediene. I tillegg er hun opptatt av å etablere arenaer som skaper dialog på tvers av og innad i kulturer og samfunn, skriver Telenors konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

– Prisen gjør det mulig for meg å videreføre arbeidet mitt med å gjøre det lettere for kvinner, minoritetsgrupper og barn som vokser opp utenfor sine hjemland, å fortelle sine egne historier, sier prisvinneren.

I tillegg til prispengene på en halv million kroner, vil Deeyah Khan bli feiret med en festforestilling i Oslo konserthus 19. september.

Khan har de siste par årene fått en rekke priser. Tidligere i år fikk hun årets Peer Gynt-pris.

Hun har også fått Gunnar Sønstebys pris i år. I 2013 fikk hun Emmy-pris for filmen «Banaz: A love story», og var også nominert til den prestisjetunge britiske TV-prisen Bafta for beste samtidsdokumentar for sin «Jihad»-film.

Powered by Labrador CMS