Norske Deeyah Khan lanserer nettmagasin for muslimske kvinner - i samarbeid med Beyoncé og Salma Hayek

Sister-hood.com løftes nå frem av profilerte stemmer gjennom kampanjen «Chime for Change».

Publisert Sist oppdatert

London (NTB-Gitte Johannessen): Norske Deeyah Khan og hennes nye nettmagasin for kvinner av muslimsk opprinnelse, sister-hood, løftes nå frem av Beyoncé og Salma Hayek.

De to høyprofilerte kvinnene har frontet og initiert kampanjen Chime for Change, som jobber for å fremme utdannelse, helse og rettferdighet for kvinner rundt i verden.

Det skjer gjennom Gucci, og i samarbeid med blant annet stiftelsen til Bill & Melinda Gates. Hittil har Chime for Change stått bak en konsertserie, en rekke kortdokumentarer og andre tiltak.

Nå er Deeyah Khans produksjonsselskap Fuuse inne i varmen med sitt nettmagasin sister-hood.com, som Fuuse lanserte i mai.

– De forstår fullt ut og liker arbeidet vi gjør, og innvirkningen som vårt sister-hood-magasin har globalt, med 80 skribenter over hele verden som skriver for oss – selv om vi bare startet opp for noen måneder siden, sier Deeyah Khan til NTB.

Bidragene er skrevet både av troende og agnostikere og det hun kaller kulturelle muslimer, «uavhengig av alder, etnisitet og seksualitet», heter det fra Khan.

Løfter fram norsk spaltist

Da nettmagasinet ble lansert fra Khans base i London, ble det dekket av BBC radio og fjernsyn, så vel som Al Jazeera og aviser som The Times.

Nå får sister-hood muligheten til å nå enda flere, siden Beyoncé og Salma Hayek nå har bedt Fuuse og sister-hood om å bli innholdspartnere med Chime for Change.

Det innebærer at Chime for Change-nettstedet viderebringer artiklene og linker til Deeyahs nye satsing, noe som ifølge den Emmy-prisvinnende norsk-pakistanske dokumentaristen, artisten og aktivisten «forsterker stemmene fra vårt søsterskap».

– Faktisk er en av de første artiklene som Chime for Change ønsket å bruke fra sister-hood skrevet av en av våre norske skribenter, Isra Zariat, opplyser Deeyah Khan til NTB.

Vil ikke «bli plassert i utkanten av debatter»

Formålet med sister-hood sier hun er å la kvinner med muslimsk opprinnelse snakke for seg selv, og ikke bli omtalt av andre – gjerne som ofre eller «jihad-bruder».

– Vi kan ikke la oss bli plassert i utkanten av debatter som direkte angår oss, sier Deeyah Khan.

Hun kom med dokumentaren «Jihad» i fjor, og nå sier hun er i gang med neste filmprosjekt.

I fjor arrangerte hun også konferansen World Women i Oslo, der fryktløse kvinnestemmer – og noen mannlige – diskuterte alt fra ytringsfrihet, ekstremismens fremmarsj og fred.

Powered by Labrador CMS