Ingeborg Sennet (t.v.) og Deeyah Khan er begge nominert til prisen «Årets ladejarl».

Ingeborg Senneset og Deeyah Khan blant de nominerte til prisen «Årets ladejarl»

Kan få pris fra «Rema-Reitan».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Reitangruppen, som blant annet står bak Rema 1000 og Narvesen, offentliggjorde mandag de ti nominerte til prisen Årets ladejarl. Og på den lista finner vi to profilerte mediepersoner og kvinnelige samfunnsdebattanter - Ingeborg Senneset og Deeyah Khan. 

Senneset er journalist, forfatter, utdannet sykepleier og tidligere blogger. Khan er kjent som blant annet dokumentarfilmskaper og grunnlegger av medienettverket FuuseBegge er også profilerte stemmer og sterke samfunnsdebattanter. 

Reitangruppen deler hvert år ut prisen til enkeltmennesker som har gjort en ekstraordinær innsats. Rema-eier Odd Reitan sier det slik i en melding fra selskapet:

- Vi ønsker å løfte frem mennesker som skaper verdifulle resultater mange har nytte av. Antall nominerte viser at det er mange sterke ildsjeler i landet vårt. Vi unner og beundrer de som inspirerer til personlig engasjement og skaper varmere samfunn.

De ti nominerte til årets ladejarl-pris.

Foruten Reitan selv, består juryen av Kristin Krohn Devold, Lars G. Norheim, Solfrid Flateby, Marvin Wiseth og Atle Vårvik. Prisen deles ut på Lade Gaard i Trondheim 11. september. 

På Reitangruppen.no kan du lese mer om alle kandidatene. Om Senneset og Khan uttaler juryen: 

INGEBORG SENNESET: Senneset er journalist i Aftenposten, styremedlem i Norsk PEN, forfatter, utdannet sykepleier, meddommer i Oslo Tingrett, samfunnsdebattant og foredragsholder. Hun har markert seg innen kritisk tenkning, alternativ medisin, religion, psykiatri, tortur og menneskerettigheter. Ingenting av dette er en selvfølge. For kun få år siden holdt Senneset på å dø av anoreksi, etter å ha vært alvorlig syk siden barndommen. Hun var inneliggende pasient i til sammen hele tre, på tre psykiatriske sykehus. Senneset overlevde med et nødskrik, og selv om hun ikke er frisk har hun skapt karriere og er samtidig samfunnsbygger. Som kjent journalist bruker hun konsekvent og uselvisk stemmen sin til å løfte de som faller utenfor. I vår kom boken «Anorektisk», som ble en umiddelbar bestselger. Adresseavisens anmelder kalte den et håndslag til de som kjemper mot innsparingskåte byråkrater. 
DEEYAH KHAN: Deeyah er dokumentarfilmskaper og grunnlegger av Fuuse, en medieorganisasjon som utforsker mangfold og menneskerettighetsproblemer. Hun startet i 2007 det digitale magasinet Sister-Hood, som fremmer muslimske kvinners kamp for like rettigheter. Her deler skribenter fra 37 forskjellige land sine historier og felles visjon om en mer fredelig, rettferdig og inkluderende verden. Magasinet er et meget viktig talerør for muslimske kvinner i dag. I 2013 vant Deeyah Emmy- og Peabody-pris for film dokumentaren «Banaz A love story». Filmen gjør et dykk i historien bak et såkalt æresdrap som fant sted i London i 2006. Filmen belyser et meget viktig tema, som er aktuelt også i dagens samfunn. Deeyah er UNESCO goodwill ambassadør for kunstnerisk frihet og kreativitet.
Powered by Labrador CMS