Mari Horve Reite er leder for digital debatt hos Fædrelandsvennen, og forteller at avisen har savnet kontakten med leserne sine etter at de stengte kommentarfeltet sitt i april.

Mari Horve Reite blir debattredaktør i Fevennen

- Mari har vært helt avgjørende for at vi nå har en bedre og mer levende debatt på vårer flater enn noen gang tidligere, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mari Horve Reite blir debattredaktør i Fædrelandsvennen.

Horve Reite har det siste året vært ansvarlig for digital debatt i Fædrelandsvennen. Hun har bakgrunn som journalist og livesjef i avisen og har tidligere også vært nyhetsredaktør.

- Mari har vært helt avgjørende for at vi nå har en bedre og mer levende debatt på vårer flater enn noen gang tidligere, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad.

Ljøstad mener tilretteleggingen for en redaktørstyrt debatt på Sørlandet, er en viktig del av Fevennens samfunnsoppdrag.

– Vi kan ikke overlate samfunnsdebatten til sosiale medier. Men vi har som mange andre strevd med å finne gode måter å løse dette på. Nå mener vi at vi langt på vei har knekt koden, i hvert fall har jeg fått tilbake troen på at det er mulig å ha en saklig debatt på nett, sier han.

I april 2020 stengte Fædrelandsvennen kommentarfeltene på artiklene på fvn.no.

Bakgrunnen beslutningen var at avisen mente kommentarene i alt for stor grad ble preget av hets og personsjikane og dermed skremte mange fra å delta i debatten. I desember i åpnet avisen for digital debatt igjen, men med helt andre spilleregler og formater.

Hovedingrediensene i Fædrelandsvennens debattsatsing er tilstedeværelse, åpningstider og streng moderering. Alle lesere får svar og kontroversielle påstander faktasjekkes i størst mulig grad.­­­­

- Et naturlig steg i vår videre satsing er at Mari nå blir debattredaktør. Å legge til rette for en levende debatt blir et våre viktigste satsingsområder fremover. Det er god og viktig journalistikk og vi ser at det treffer godt både på trafikk og abonnementsalg, sier Ljøstad.

- Dette er det mest meningsfulle jeg har jobbet med, og det har på mange måter vært enklere enn forventet. Satsingen har vist at det er mulig å ha en god debatt på nett, bare man er til stede. Målet mitt er å bidra til at flest mulig skal kunne si sin mening, uten å risikere hets og sjikane. Håpet er at våre debatter skal bidra til mer innsikt og forståelse, sier Mari Horve Reite

Powered by Labrador CMS