Fredrik Solvang skal ha redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug, på besøk i Debatten i kveld.
Fredrik Solvang skal ha redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug, på besøk i Debatten i kveld.

Torsdag inviterer NRK til Resett-debatt: – Jeg har ingen tro på no platforming, sier Solvang

Slik det ser ut tirsdag kveld møter redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug, blant annet statssekretær fra Venstre, Sveinung Rotevatn til debatt i beste sendetid på NRK.

Publisert

Torsdag inviterer Debatten på NRK til debatt om Resett – og, som Debatten-programleder Fredrik Solvang skriver på Twitter: 

«Hei! #nrkdebatt hopper rett i det på torsdag: Er Resett et kloakkanlegg eller mediet for sunn fornuft? Vi trenger hjelp, gi oss eksempler på: 1. Rasistiske artikler eller kommentarer på @resettno eller Resett på Facebook. 2. Opplysninger Resett gir som MSM ikke formidler. Takk!»

Debatten er en konsekvens av påskens diskusjoner om annonseboikott av nettstedet - som resulterte i at flere annonsører stanset annonsene sine på Resett

Tirsdag ettermiddag ble det klar at Google også blokkerer alle annonser på Resett.no, som konsekvens av brudd på brukervilkårene.

– Kan generere en del støy

Til Medier24 sier Solvang at han er klar over at debatten kan skape debatt i flere miljøer. 

– Jeg vet jo at det å ta opp slike debatter kan generere en del støy, sier han til Medier24. 

I etterkant av at Klassekampen inviterte Resett-redaktør Helge Lurås til debatt under Arendalsuka i fjor, har debatten om scenenekt – eller no platforming – rast i flere medier. 

Solvang sier selv at han mener det er riktig å invitere Resett til å sitte i panelet. 

– Jeg har ingen tro på no platforming i utgangspunktet, og spesielt ikke når diskusjonen skal handle om hvorvidt nettstedet er så fælt som mange skal ha det til, sier Solvang til Medier24 og fortsetter: 

– Her har en statssekretær viklet seg inn i det som har vært en debatt fra før, og gjorde også debatten større ved å involvere seg, så vi tar egentlig bare tak i en debatt vi ser foregår, sier Solvang.

Statssekretæren han sikter til er Venstres Sveinung Rotevatn, som engasjerte seg i debatten om annonsører skulle blokkere sine annonser fra nettstedet eller ikke.

I påska kalte han boikott-initiativet til Karl Eldar Evang for et godt initiativ, og skrev blant annet følgende på Twitter:

«Bra initiativ. Kvifor dukker annonsene dykkar opp på Resett, @ForskerFab og @AgvaKraft? Dette er verkeleg ikkje noko å støtte (indirekte) opp om». 

Møter Rotevatn og Amundsen

Ettersom Lurås er bortreist er det redaksjonssjef Lars Akerhaug som stiller i Debatten på torsdag. Han møter Filter-redaktør Harald Klungtveit, statssekretær for Venstre, Sveinung Rotevatn, og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen, ifølge Solvang. 

Han understreker imidlertid at panelet kan endres før Debatten torsdag kveld. 

Powered by Labrador CMS