Kritikken haglet fra Trygve Hegnar. Nå slår Fredrik Solvang tilbake: – Jeg er uenig

Trygve Hegnar kritiserte NRK- programlederens fokus i tirsdagens sending av Debatten. – Øvelse i både journalistikk, tariffoppgjør og alminnelig lønnskamp, svarer Solvang.

Publisert

I en kommentar i Finansavisen kritiserte Trygve Hegnar Fredrik Solvang etter tirsdagens debatt på NRK om busstreiken, hvor 3.800 bussjåfører som er tatt ut i streik. Fra og med lørdag vil det bli 4.500 personer til.

Det var Nettavisen som først omtalte denne saken.

Under Debatten-sendingen satte programleder Fredrik Solvang sjåførenes lønnskrav opp mot millionlønningene til lederne. 

Medieeier og milliardær Trygve Hegnar mente at Fredrik Solvang med dette avsporet debatten.

– Da NRK-programmet Debatten tok dette opp tirsdag denne uken, ødela programleder Fredrik Solvang hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener, skriver Hegnar i en lederartikkel i Finansavisen.

Han kritiserte også VG og E24 for å den samme vinningen om busstreiken, før han avsluttet lederartikkelen med «Da var det bare å slå av lyset for Debatten».

Fredrik Solvang svarte senere på Facebook at han var uenig i «Fredrik Solvang ødela hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener».

– For meg er det ikke søl å sette sjåførenes lønnskrav opp mot millionlønningene til lederne deres. Det er snarere en nokså gjengs øvelse i både journalistikk, tariffoppgjør og alminnelig lønnskamp, skriver han.

Powered by Labrador CMS