På bildet: LO-leder Peggy Hessen Følsvik, NRKs Fredrik Solvang og NHO-direktør Ole Erik Almlid i Debatten.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik, NRKs Fredrik Solvang og NHO-direktør Ole Erik Almlid i Debatten.

Ville ikke i debatt i Debatten

Etter mandagens bomtur for Debatten møttes partene i streiken. Men heller ikke nå ble det debatt.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble Debatten om streiken avlyst. Tirsdag kveld møttes LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-direktør Ole Erik Almlid i studio - men heller ikke nå ble det debatt.

– Og da er det sånn at vi har bare måttet gå med på at dere to ikke ønsker å debattere her i kveld. Det respekterer vi for så vidt, sa programleder Fredrik Solvang.

– Så vi gjør det på den måten at du skal få gå ut i første omgang også skal vi starte med deg, Peggy Hessen Fløysvik.

Mandag var det varslet en ekstrasending av Debatten, som skulle handle om streiken, etter at lønnsforhandlingene mellom LO og NHO har brutt sammen.

Men den ble avlyst.

– Av og til må også Debatten-redaksjonen innse at slaget er tapt, nå står vi i en sånn situasjon, sa Fredrik Solvang i en video på på sin egen Instagram-profil.

– LO har ikke lyst. De har ombestemt seg. Det gjelder fra topp til bunn, og uten LO får vi det ikke til, sier Solvang.

Det fikk blant annet Kjersti Løken Stavrum, sjef for Tinius-stiftelsen og leder for Ytringsfrihetskommisjonen, til å reagere. Hun mente LO har en plikt for å delta.

– Det stemmer at vi sa nei til å stille i Debatten på NRK i kveld. Det handler om at vi ønsket å ta ned konfliktnivået. Jeg skjønner at det skapte noen problemer for NRK og beklager at det kom på et sent tidspunkt, skrev informasjonssjef Trond Gram i LO til VG.

Powered by Labrador CMS