Fredrik Solvang
Fredrik Solvang

Snart skal NRK sende «Debatten» to ganger i uka: – Enklere å ta opp helt dags­aktuelle temaer, sier Fredrik Solvang

Mer politikk til folket. Fra november blir det debatt både tirsdag og torsdag, ifølge en pressemelding fra NRK.

Publisert

NRKs «Debatten» er en yndet møteplass for norske politikere og samfunnsdebattanter. Nå har NRK bestemt seg for å utvide tilbudet - til både politikerene og seerne. 

I en pressemelding skriver de at «Debatten» fra november kommer til å gå både tirsdager og torsdager. 

–  Med to sendinger blir det enklere å ta opp helt dagsaktuelle temaer, vi kan enklere følge pulsen i nyhetsbildet og forhåpentligvis bidra mer til å sette dagsorden også, sier Fredrik Solvang i en pressemelding. 

Han skal være programleder for «Debatten». 

– Styrke fellesarenaene

Knut Magnus Berge er fagsjef i NRK Nyheter, og mener dette vil styrke NRKs arbeid med eget samfunnsoppdrag. 

– Debatt er midt i kjernen av NRKs samfunnsoppdrag. Vi ønsker med dette å styrke fellesarenaen for den offentlige samtalen i prime time på TV, sier fagsjef i NRK Nyheter Knut Magnus Berge i meldingen. 

Solvang skriver også i meldingen at de skal jobbe med å bli enda flinkere til å snakke med seerne og lytterne. 

– Vi skal i gang med et arbeid for å finne ut hvordan vi kan innrette Debatten på en sånn måte at vi kommuniserer direkte med seerne våre både på NRK1, i NRK TV og i sosiale medier. For til syvende og sist er vi jo her for å reflektere det samfunnet vi lever i, så da trenger vi innspill, bistand og råd fra nettopp dem som engasjerer seg i ordskiftene vi kan skape i Debatten, sier Solvang i meldingen.

LES OGSÅ: - Jeg er litt nervøs, sier Fredrik Solvang. I kveld leder han partileder­debatten for første gang (for abonnenter)

Powered by Labrador CMS