Anita Bjørnevig Knutsen og NRKs Fredrik Solvang.
Anita Bjørnevig Knutsen og NRKs Fredrik Solvang.

NRK-profil Fredrik Solvang tok et usikkert valg etter Debatten - nå strømmer pengene inn til veldedighet

– Det sier noe fint om hvor snille og omtenksomme folk kan være, sier Fredrik Solvang etter at nesten 70.000 kroner er samlet inn til en Debatten-deltager.

Publisert

Under tirsdagens sending av NRKS «Debatten» fortalte Anita Bjørnevig Knutsen om hvordan de sterkt stigende strømprisene var svært utfordrende for henne å håndtere.

Strømregningen hennes var nemlig plutselig blitt hele 3000 kroner dyrere.

I etterkant av Debatten ble NRK-programleder Fredrik Solvang kontaktet av folk som ville hjelpe Knutsen. Solvang forteller at han ble rørt av meldingene, men om at han også ble usikker på om han skulle videreformidle beskjeden til Knutsen.

– Jeg ble veldig betenkt da de første henvendelsene kom fra folk som ville sende henne penger. Jeg mener at Norge ikke bør være et land der man må stå med lua i hånda og være avhengig av å motta veldedighet, sier Solvang til Medier24.

– Avhengig av tøffe folk som Anita

Solvang forteller at han likevel bestemte seg for å videreformidle kontakten, selv om han gjorde det med noen blandede følelser.

Nå skryter han av dem som har stilt opp for Knutsen.

– Mange sa de gjerne ville hjelpe henne, og det synes jeg var veldig fint. Det sier noe fint om hvor snille og omtenksomme folk kan være.

Solvang skrev også om Knutsen på sosiale medier.

– Jeg gjorde det også fordi folk skal vite at det ikke er farlig å komme til Debatten, og at programmet er helt avhengig av at tøffe folk som Anita for at vi skal kunne ta opp problemene som nordmenn faktisk har.

I etterkant av Debatten har det gjennom innsamlinger blitt samlet inn nesten 70. 000 kroner til Knutsen.

– Tror mange kjenner seg igjen

Solvang forteller at han ikke har opplevd å få samme type henvendelser etter andre sendinger.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd akkurat denne typen respons tidligere. Jeg tror årsaken kan være at mange kjenner seg igjen i hennes situasjon, sier Solvang.

– Har du noen tanker om hvorfor et program som Debatten samler så mange seere, hver uke?

– Jeg tror ikke det er så veldig mange andre ventiler for akkurat det vi gjør, nemlig å ta opp alvorlige temaer på en så tilgjengelig, underholdene måte, som også er forsvarlig.

– Jeg tror det er et uttrykk for at det er en riktig oppskrift på å ta tak i reelle problemer og samfunnsutfordringer som mange i Norge opplever.

Medier24 har forsøkt å kontakte Anita Bjørnevig Karlsen. Hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Powered by Labrador CMS