Programleder Fredrik Solvang i NRK.
Programleder Fredrik Solvang i NRK.

513.000 fulgte Fredrik Solvangs koronasending i NRK Debatten tirsdag: – I øyehøyde med folk

Sendingen der Solvang lot ekspertene svare på spørsmål fra seerne ble en av de mest sette så langt i år.

Publisert

Tirsdag kveld lot Fredrik Solvang i NRK publikum få stille spørsmålene til ekspertene om koronaviruset.

En rekke innringere lurte på alt fra hvordan de skulle forholde seg til smitten i hverdagen - til hvordan beredskapssituasjonen er i Norge.

Programmet ble svært godt tatt i mot av publikum - i alle fall om man skal måle det i antallet seere, for Debatten 10. mars ble den nest mest sette sendingen deres så langt i år, kun slått av da Frp gikk ut av regjering.

– Det bekrefter antakelsen vi hadde på forhånd om at det var et stort behov for informasjon der ute i befolkningen, sier programleder Fredrik Solvang til Medier24.

– I øyehøyde med folk

Sendingen tirsdag kveld ble fulgt av 513.000 og ble dermed den nest mest sette, men hvis du ser på sendetidspunktet, så ble Frp-sendingen sendt på et bedre tidspunkt rett etter Dagsrevyen - og fikk dermed mye gratis derfra.

Solvang forteller at de valgte en litt annerledes inngang på sendingen tirsdag, ved at de ønsket å la folk få stille spørsmålene sine selv. Dermed var det duket for et godt gammeldags «innringerprogram».

– Vi ville oppnå å få besvarte noen av de vanligste spørsmålene folk har - til de større politiske spørsmålene. Det er helt bevisst fra vår side å involvere seerne så mye som mulig i alt fra temavalg til dette tiltaket. Det er å være i øyehøyde med folk. Det gjør det også mest journalistisk interessant, sier Solvang til M24.

Det var produsent Charlotte Haug i Debatten som kom på ideen om å la folk få slippe til med sine egne spørsmål på direkten. Dermed måtte redaksjonen ringe rundt til flere titalls personer som hadde sendt inn spørsmål via sosiale medier.

– Det er litt gammeldags, men vi mener det ble stilt gode og representative spørsmål.

Alle tall er kun for utsendelsesdagen for best sammenligning.

Powered by Labrador CMS