Tirsdagens Debatten på NRK 1 var i hovedsak viet til en oppsummering av den pågående rettssaken mot Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen.
Hun er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem Wara, som da var justisminister.
Programmet var ikke en debatt i tradisjonell forstand, men heller en gjennomgang og forklaring med blant annet Dagens Næringslivs politiske redaktør, Frithjof Jacobsen, Dagbladet-kommentator Martine Aurdal, Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm, NRKs krimkommentator Olav Rønneberg og Filter Nyheter-journalist Jonas Skybakmoen som gjester.
– Debatten byr ikke alltid opp til debatt
Dette var det ikke alle som likte, og mange kritiske røster tok til sosiale medier for å melde.
På Twitter - under hashtagen #nrkdebatt - ble det blant annet påpekt at programmet fremsatte rykter, kritikk mot at kommentatorer synset i vei om beviser i en rettssak, samt flere som mente Debatten burde inneholde en faktisk debatt - og ikke en oppsummering.
Seint tirsdag kveld tok Solvang til motmæle:
«I all hovedsak er det hyggelig og smigrende at forventningene til Debatten er høye. Men når det hevdes at vi ikke kan ha Bertheussen-saken og oppsummere den med kommentatorer slik alle mediene har gjort i fire uker, blir det helt urimelig. Debatten byr ikke alltid opp til debatt.», skriver han på Twitter.
Enkelte påpekte også - under Solvangs post - at verken Bertheussen, hennes advokat eller andre fra hennes side i saken var i programmet.
«Du kan stole på at alle ble invitert.», svarer Solvang en av kritikerne.
Bertheussen nekter for øvrig straffskyld på samtlige 15 punkter i tiltalen. Rettssaken vil pågå frem til 23. oktober.
– Da NRK-programmet Debatten tok dette opp tirsdag denne uken, ødela programleder Fredrik Solvang hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener, skrev Hegnar i en lederartikkel i Finansavisen.
Solvang svarte senere på Facebook at han var uenig.
– For meg er det ikke søl å sette sjåførenes lønnskrav opp mot millionlønningene til lederne deres. Det er snarere en nokså gjengs øvelse i både journalistikk, tariffoppgjør og alminnelig lønnskamp, skrev Solvang.