Programleder Fredrik Solvang gjør sin Facebook-side mindre tilgjengelig.
Programleder Fredrik Solvang gjør sin Facebook-side mindre tilgjengelig.

Fredrik Solvang tar Facebook-grep: – Det er litt leit at det måtte bli slik

NRK-profilen innskrenker tilgangen til sin Facebook-profil.

Publisert

NRK-programleder og journalist Fredrik Solvang innskrenker den offentlige tilgangen til og informasjonsflyten fra sin Facebook-side. 

«Jeg har ingen til å administrere denne kontoen for meg, jeg må gjøre alt selv, og nå har jeg innsett at jeg ikke har kapasitet til å styre denne side-sjappa i tillegg til jobben min.», skriver han på Facebook-siden fredag ettermiddag.

«Derfor kommer jeg fra nå av til å forsøke å ta tilbake kontoen som min egen slik at det jeg deler kan være mer privat, og jeg kommer ikke til å dele noe særlig som angår Debatten her. Det kan hende det innebærer at jeg også vil definere tydeligere hva en venn på Facebook skal være.», fortsetter Solvang.

Har promotert Debatten

Han forteller at han lenge har «hatt utbytte av å kommunisere på Facebook om Debatten», og at han også har brukt siden til å promotere programmet. Han har åpnet opp for kommentarer om sakene programmet tar opp. 

«Ofte har kommentarfeltet blitt brukt til å uttrykke politiske meninger og meninger om meg, veldig mange skriver også meldinger direkte til meg.», skriver Solvang.

Programleder Fredrik Solvang
Programleder Fredrik Solvang

Innskrenkningen betyr imidlertid ikke nødvendig at Solvang forsvinner helt fra Facebook, opplyser han.

«Jeg har i det lengste vegret meg for å opprette en profesjonell Facebook-konto for offentlige personer, men det er mulig det er en løsning etterhvert. Det er litt leit at det måtte bli slik, men takk til dere som har fulgt med så langt!», skriver Solvang.

Solvang har ikke besvart Medier24s henvendelser.

 

Svarte på kritikken

Solvang er både en populær og omdiskutert journalist, som i flere år har deltatt aktivt i debatten på sosiale medier. Bare den siste uken har det stormet mye rundt ham.

Tidligere denne uken gikk Solvang selv ut på Twitter og avviste kritikken mot Debatten-programmet om rettssaken mot Laila Anita Bertheussen.

«I all hovedsak er det hyggelig og smigrende at forventningene til Debatten er høye. Men når det hevdes at vi ikke kan ha Bertheussen-saken og oppsummere den med kommentatorer slik alle mediene har gjort i fire uker, blir det helt urimelig. Debatten byr ikke alltid opp til debatt.», skrev Solvang.

Forrige uke ble Solvang for øvrig gjenstand for krass kritikk fra Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar, som mente programmet om busstreiken ble ødelagt av debattlederen.

– Da NRK-programmet Debatten tok dette opp tirsdag denne uken, ødela programleder Fredrik Solvang hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener, skrev Hegnar i en lederartikkel i Finansavisen.

Solvang svarte senere på Facebook at han var uenig.

Programleder Fredrik Solvang utelukker ikke at han vil opprette en profesjonell Facebook-side. 
Programleder Fredrik Solvang utelukker ikke at han vil opprette en profesjonell Facebook-side. 

– For meg er det ikke søl å sette sjåførenes lønnskrav opp mot millionlønningene til lederne deres. Det er snarere en nokså gjengs øvelse i både journalistikk, tariffoppgjør og alminnelig lønnskamp, skrev Solvang.

Powered by Labrador CMS