Magnus Johansson, Norden-sjef i Sizmek.
Magnus Johansson, Norden-sjef i Sizmek.

Kvalitet, sikkerhet og åpenhet: Dette blir viktig for markedsførere i 2018. Og kunstig intelligens er ikke lenger valgfritt

- Vi vil snart se slutten på merkevarer som ikke kan holde tritt med det teknologiske tempoet, spår Magnus Johansson.

  • MAGNUS JOHANSSON, Norden-sjef i Sizmek (tidligere kjent som Rocket Fuel)

Flertallet av markedsførere (82 prosent) tror at prediktiv markedsføring vil være nødvendig for å holde tritt med konkurrenter de neste to årene, ifølge en 2017 Forrester-studie bestilt av Sizmek.

Anvendelsen av kunstig intelligens (AI) og maskinlæring for å evaluere kundemønstre og vurdere historisk atferd er det beste verktøyet for markedsførere å levere personlige og mer meningsfulle annonser.

Etter hvert som teknologien utvikler seg, vil det være mulig for annonsører å lage kampanjer der hver detalj er optimalisert for den tiltenkte målgruppen til en hver tid, og sikrer en vellykket opplevelse for forbrukeren.

Selv om prediktiv markedsføring er satt til å revolusjonere næringen og ta oss inn i neste generasjon av svært personlig reklame, vil vi også se slutten på merkevarer som ikke kan holde tritt med det teknologiske tempoet.

Mindre enn en tredjedel av markedsførere på C-nivå (30 prosent) bruker nå sine egne data for å forstå kundenes behov. Ikke fordi de ikke gjenkjenner verdien i prediktiv markedsføring, men fordi de hindres av mangel på digitale ferdigheter, forståelse og tid.

De neste årene er avgjørende for merkevarer - de som bruker prediktiv markedsføring for å analysere, organisere og utnytte mengdene av data de har samlet for å skape meningsfylte forhold til forbrukere – og de som ikke vil kjempe for å overleve.

Som min kollega David Gosen, markedsansvarlig i EMEA i Sizmek pleier å si: AI er ikke lenger valgfritt for markedsførere.

Levetidverdien blir mer nøyaktig

Data har lenge vært grunnleggende for vellykket markedsføring, men i fremtiden vil betydningen av hvordan vi bruker informasjonen i markedsføring øke enormt og underbygge hver eneste detalj i en kampanje, samt tillate markedsførere å bygge et komplett bilde av hver individuelle kunder.

Til slutt vil vi kunne tildele en livstidsverdi (LTV) til hver forbruker, og nøyaktig forutsi nettoresultatet til et merke. Mens LTV fortsatt er på et ungt stadie, er det satt til å bli den mest nøyaktige og viktige markedsføringsmetoden noensinne kjent - og et varmt tema i 2018.

Mer åpenhet i adtech-bransjen

I 2017 så vi starten på en velkommen konsolidering i AdTech-bransjen. Dette markedet er overfylt med spillere som liker å overdrive sin kompetanse, og gir unødvendige «løsninger» til kundenes utfordringer. Det som er enda mer alarmerende er at mange av disse leverandørene ikke tilbyr gjennomsiktige eller rettferdige prosesser, noe som kan skade omdømmet til hele bransjen.

Fordelen med konsolidering vil være å fjerne ineffektive løsninger, mens de i stedet kun tjener på relevante tjenester på en global skala. I 2018 vil vi fortsette å se at denne bransjen blir ryddigere, og innen årets slutt har vi en betydelig bedre AdTech-industri som fokuserer på optimale kundeopplevelser og ekstremt personlig reklame.

Økt fokus på sikkerhet

Neste år vil vi se Artificial Intelligence (AI) og maskinlæring (ML) takle en av de største utfordringene innen digital reklame: merkevaresikkerhet. Internett er oversvømt med ubehagelig innhold, fra falske nyheter til politisk propaganda . Derfor er forebygging av merkevaresikkerhetsbrudd blitt en prioritet for merkevarer og markedsførere.

Stadig faller kjente merkevarer offer for dette, og dermed vil denne utfordringer fortsette å være et fokus i 2018.

Økt kvalitet på annonseringen

I år har vi sett en eksplosjon av nye løsninger - fra utviklingen i virtuell virkelighet til avansert quantum computing. Likevel har disse spennende teknologiene ikke vært i stand til å løse en kjerneutfordring i hjertet av annonsering: behovet for integrert datatilkobling, kreativ optimalisering og strategier for mediautførelse.

Kunstig intelligens skaper mulighet til å optimalisere ytelsen på tvers av kreativitet, data- og medieplanlegging, og stadig flere ser mulighetene. Derfor vil vi neste år se et enormt sprang i kvaliteten på digital annonsering, da markedsførere til slutt når den hellige reklamegralen: personlige erfaringer, levert til rett person, i riktig øyeblikk, via den rette kanalen.

Og skjønnheten i kunstig intelligens betyr at alt kan gjøres på en fart og skala som aldri før.

Powered by Labrador CMS