NRK vil ha mer innhold fra hele landet, til hele landet. Det gjør vi også noe med nå

REPLIKK: - Og ikke bare hendelsesnyheter. Vi vurderer behov for spesialisert journalistikk på for eksempel næringsliv, innovasjon og teknologi, skriver distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Publisert Sist oppdatert
  • GRETHE GYNNILD-JOHNSEN, distriktsdirektør i NRK

Medarbeiderne ved distriktskontorene vil gjerne levere godt innhold også til våre nasjonale nyhetssendinger.

Det er grunner som aktualiserer spørsmålet ytterligere:

Når flere av våre kommersielle konkurrenter sliter med økonomien og kanskje må velge vekk viktig journalistikk, er NRKs oppdrag om å levere journalistikk fra hele landet ekstra viktig.

LES OGSÅ: 

NRK har nesten 1000 journalister utenfor Oslo. Da kan de ikke fortsette å behandle resten av landet som statister

Nationen fulgte en hel uke på Dagsrevyen – og plasserte sakene på kartet. Bare to lengre innslag fra utenfor de største byene

Dette er absolutt ingen uenighet blant lederne i NRK om dette.

Vi mener alle at vi nå har et viktigere oppdrag i å levere godt fra hele Norge.

Hele toppledelsen i NRK ønsker at vi skal ha mer innhold fra hele landet til hele landet, både når det gjelder nyhetsjournalistikk og programmer for øvrig.

Ledelsen i distriktsdivisjonen og ledelsen i nyhetsdivisjonen arbeider nå sammen om et prosjekt som skal løfte mer god journalistikk fra hele landet inn i også nasjonale nyhetsflater.

Da tenker vi ikke bare hendelser.

Vi vurderer om det er behov for mer spesialisert journalistikk fra deler av landet, for eksempel næringsvirksomhet og innovasjon, teknologi og mer verdibasert journalistikk.

Dette er kun nevnt som eksempler på ting vi drøfter, her må vi ha medarbeiderne med på laget.

Vi skal ha et bredt prosjekt hvor medarbeiderne også får bidra med innspill og gode ideer til hvordan skape god og riktig journalistikk lokalt, regionalt og da forhåpentligvis også mer nasjonalt.

Kritikken er veldig fokusert på Dagsrevyen.

Ikke glem at distriktskontorene i NRK er en av de viktigste leverandørene av god nasjonal journalistikk til NRK.no og Dagsnytt - som er særdeles viktige plattformer for å nå ut til publikum.

Og så er vi tilstede lokalt med innhold, det er selvsagt ekstra viktig i hverdagen til folk.

NRK har nesten tusen medarbeidere ute i landet som leverer innhold på radio, TV og nett hver eneste dag - og vi vet at publikum setter pris på det.

Powered by Labrador CMS