TV2s Davy Wathne slutter i jobben etter anklager om trakasserende adferd.
TV2s Davy Wathne slutter i jobben etter anklager om trakasserende adferd.

Davy Wathne (67) sier opp i TV 2 etter anklager om trakasserende adferd

– For mange i TV 2 har oppførselen hans vært svært vanskelig å forholde seg til, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand. - Dette handler om min måte å melde tilbake til kolleger på, svarer Davy.

Publisert

I dag ble det klart at Davy Wathne sier opp i TV 2 etter 25 år. Ifølge en intern e-post sier profilen opp etter anklager om trakasserende adferd.

Det bekrefter organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Medier24.

– Davy har sagt opp jobben sin i TV 2. Han er nå på ferie og er fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsestiden. Davy har derfor hatt sin siste arbeidsdag i TV 2, sier hun og fortsetter:

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2. .
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2. .

– Davy har vært en av TV 2s største og viktigste profiler gjennom 25 år. Seerne har opplevd en ekstremt kunnskapsrik journalist, en engasjert og særegen tv-personlighet. Han sier selv at han ikke er noe A4-menneske, og det er på godt og vondt. For mange i TV 2 har oppførselen hans vært svært vanskelig å forholde seg til.

Det var Dagens Næringsliv som først meldte av Wathne slutter i kanalen etter 25 år. De siterte en intern e-post der han skrev:

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen».

– Språk og sjargong

Willand forteller at flere kolleger har varslet om at de opplevde Davys atferd som trakasserende. Dermed startet kanalen en dialog mellom Davy og ledelsen.

– Det dreier seg blant annet om tilbakemeldinger fra Davy, og om språk og sjargong. I denne dialogen valgte han selv å si opp, sier Willand.

Fra TV 2 sitt ståsted var ikke saken ferdigbehandlet. Det vil si at selskapet ikke hadde konkludert på bakgrunn av den informasjonen som har kommet inn.

– Nå anser vi denne saken for avsluttet med Davy, men vi vil følge opp medarbeidere som har vært involvert, sier Willand og fortsetter:

– Vi er enig med Davy om å fortelle om den dialogen og de varslingene som har vært, så det ikke skal oppstå unødige spekulasjoner.

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra Davy Wathne torsdag, uten hell. 

Overfor Kampanje avviser veteranen at det handler om seksuell trakassering.

- Dette handler om min måte å melde tilbake til kolleger på. Det handler om hele min stil, tone og språkform og at jeg har hatt rollen som den gamle norsklæreren som har rettet på språklige feil hos kolleger. Jeg er levning fra en svunnen tid, en dinosaur, med et språk som ikke er gangbart lenger. Min tid er omme i TV 2, sier han.

Powered by Labrador CMS