Facebook at Work: Datatilsynet aksepterer Telenor og DNB sitt nye intranett

Selskapene har sikret kontroll over egne ansattes personopplysninger i sin bruk av Facebook at Work.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): I en  pressemelding fra Datatilsynet onsdag går det fram at tilsynet fremdeles er mener det er problematisk at vilkårene som DNB og Telenor har forhandlet seg fram til, er underlagt fullt hemmelighold. Likevel er personvernet er ivaretatt.

– Virksomhetene har utført egne risikovurderinger for bruk av tjenesten. De ansatte har fått informasjon om hvordan tjenesten fungerer og hvilke interne retningslinjer som gjelder for bruk av tjenesten. Datatilsynet konkluderer på bakgrunn av dette med at de ansattes personvern er ivaretatt for bruk av Facebook at Work hos Telenor og DNB og vi har avsluttet disse sakene, skriver Datatilsynet i uttalelsen.

I juni rådet direktør Bjørn Erik Thon ansatte i bedrifter og organisasjoner som hadde innført Facebook at Work til å kontrollere hvilke vilkår arbeidsgiverne hadde gått med på.

Serverne til Facebook befinner seg i Sverige og USA. Selskapet har i utgangspunktet forbeholdt seg retten til benytte brukerdata til eget formål.

– Brukernes atferd i Facebook at Work skal heller ikke brukes til å levere tilpasset markedsføring i brukerens personlige Facebook-konto. Datatilsynet har fått opplyst at det skal være vanntette skott mellom personlig Facebook og Facebook at Work, heter det i uttalelsen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS