Danske Se og Hør i retten: Aktor krever opptil to års fengsel for tre tidligere sjefredaktører

Den danske medieskandalen går nå for retten.

Publisert Sist oppdatert

København (NTB-Ritzau): Aktor i saken mot danske Se og Hør har lagt ned påstand om opptil to års ubetinget fengsel for tre tidligere sjefredaktører.

Tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og redaksjonssjef Kim Bretov ble tidligere i høst dømt til seks måneders betinget fengsel og 120 timers samfunnstjeneste, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha kjøpt ulovlig tilgang til kredittkortopplysninger om en rekke danske kjendiser.

Aller Media, som gir ut Se og Hør, ble samtidig idømt en bot på 10 millioner danske kroner. Bondesen og Bretov erklærte seg skyldige etter tiltalen, noe sjefredaktør Henrik Qvortrup og de øvrige tiltalte i saken ikke har gjort.

Aktor Henrik Uhl Pedersen la torsdag ned påstand om to års ubetinget fengsel for Qvortrup, og ba også om at de to som etterfulgte ham i redaktørstolen, Per Ingdal og Kim Henningsen, blir straffet med opptil to års ubetinget fengsel.

Den 47 år gamle IT-operatøren i Nets, som forsynte Se og Hør med ulovlig kredittkortinformasjon, bør ifølge aktor dømmes til opptil tre års ubetinget fengsel.

Aktor la videre ned påstand om betinget fengsel i opptil ti måneder for de to journalistene Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping, som skrev noen av sakene der de ulovlige opplysningene ble benyttet.

Powered by Labrador CMS