Kulturmagasin nominerer Sofie Bakkemyr til hederspris

I mars fortalte Sofie Bakkemyr (27) om sitt møte med VG etter dansevideoen på Bar Vulkan i en lengre TV 2-reportasje. Nå kan hun vinne Subjekt sin hederspris.

Publisert

Fredag skriver kulturmagasinet Subjekt at de nominerer museumsdirektør Gunnar B. Kvaran og Sofie Bakkemyr til Subjekts hederspris.

Det var i mars at Bakkemyr sto frem på TV 2 og fortalte at hun følte seg feilsitert av VG da de publiserte en artikkel om da nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet danset med Bakkemyr på Bar Vulkan.

«Saken har ført til skjerpede kildekrav, endrede internrutiner i en rekke norske medier og omfattende debatter om presseetikk og kampanjejournalistikk i en tid nyhetene publiseres raskere enn noensinne», skriver Subjekt i sin begrunnelse.

Videre står det:

«Vi er ikke alltid ofre for hvite maktmenn. Sofie Bakkemyr ble heller utsatt for et av de mest alvorlige overtrampene mediene kan begå, men tok kontroll på egen historie, løsrev seg fra den PK-påførte offerrollen, nyanserte debatten og formidlet sin sak med en slående sinnsro.»

Om prisen skriver de at Subjektprisen 2019 er en feiring av året som har gått, og en hedring av de menneskene, initiativene og utgivelsene som gjør Norge til et kulere land å bo i.

Subjekt lar leserne stemme på kandidatene frem til 10. desember.

Magasinet gis ut av driftsselskap Perfektum Partisipp, og gründer Danby Choi er ansvarlig redaktør og éneeier. De omsatte i fjor for to millioner kroner og gikk 280.000 kroner i minus.

Powered by Labrador CMS